Search
Close this search box.

Dubai

لاغری با حذف نهار

لاغری با حذف نهار

بسیاری از مردم معتقدند که حذف یک وعده‌غذایی می‌تواند به کاهش وزن کمک کند. چیزی که واضح است این است که دریافت کمتر کالری، می‌تواند به کاهش وزن منجر شود. اما در بررسی لاغری با حذف نهار باید در نظر بگیریم که آیا حذف این وعده غذایی منجر به کاهش کل کالری دریافتی می‌شود؟ آیا لاغری با حذف نهار برای همه مناسب است و سبب بروز بیماری‌ها و یا عوارضی نمی‌شود؟ آیا جراحی لاغری نسبت به حذف وعده های غذایی موثرتر است؟ این‌ها سوالاتی هستند که ضمن این مقاله به آنها پاسخ داده می‌شود.

لاغری با حذف نهار انواع بیماری های چاقی

آیا همیشه لاغری با حذف نهار موفقیت‌آمیز است؟

حذف نهار به معنای حذف یک وعده‌غذایی اصلی است. از آنجا که معمولا میزان کالری که افراد در وعده‌های اصلی خود دریافت می‌کنند قابل ملاحظه است، حذف نهار می‌تواند تاثیر چشمگیری نسبت به حذف میان وعده‌ها در کاهش کل کالری دریافتی داشته باشد. کاهش کالری دریافتی به نوبه خود به کاهش وزن می‌انجامد. با این حال چیزی که لاغری با حذف نهار را ناموفق می‌کند، مصرف میان‌وعده و غذاهای پرکالری به جای نهار است. به عبارت دیگر بسیاری از افراد نهار خود را حذف می‌کنند، ولی در عوض عصرانه مفصلی می‌خورند و یا با استفاده از تنقلات ناسالم خود را سیر می‌کنند. این روش نه تنها به کاهش دریافت کالری کلی منتهی نمی‌شود، بلکه به‌علت کاهش مصرف غذاهای مفید، سلول‌های شما دچار گرسنگی می‌شود و همچنین باعث بیماری چاقی می شود. در این شرایط شما ضعف می‌کنید و برای برطرف‌کردن این ضعف، مقادیر بیشتری از مواد غذایی را مصرف می‌کنید. در این سناریو، لاغری با حذف نهار نه تنها امکان‌پذیر نیست، بلکه ممکن است افراد با حذف این وعده غذایی، وزن بیشتری هم پیدا کنند. پس لازمه لاغری با حذف نهار این است که کالری‌های مصرف شده را تحت‌کنترل بگیرید و مقادیری که با نخوردن نهار کم شده‌اند، به شکل دیگری جایگزین نکنید.

درباره انواع روش های لاغری از جمله اسلیومعده و بای پس معده بیشتر بخوانید.

لاغری با حذف نهار برای چه کسانی مناسب است؟

این روش برای همه توصیه نمی‌شود.افرادی که بنیه ضعیفی دارند و یا همیشه عادت به مصرف غذاهای کامل در وعده نهار دارند، ممکن است با حذف این وعده غذایی دچار مشکل شوند. با این حال، از نظر طب سنتی حذف نهار برای افرادی که دچار غلبه بلغم هستند و بنیه خوبی دارند توصیه می‌شود. لازم است در نظر بگیرید که وعده حذف شده، نباید با میان‌وعده‌های سنگین جایگزین شود و تنها لازم است مقداری مغز، شیر و لبنیات در فاصله بین صبحانه و شام مصرف شود. افرادی که بنیه خوبی دارند و به علت غلبه بلغم دچار چاقی هستند، معمولا حذف نهار را یک روش خیلی خوب برای کاهش وزن می‌بینند و عموما اظهار می‌کنند که با حذف نهار سبک شده‌اند.

در مورد حذف ناهار در طب سنتی بیشتر بخوانید

با این حال، اگر فقط طرف‌دار طب جدید هستید، لازم است در نظر بگیرید که  حذف یک وعده غذایی در تغذیه جدید توصیه نمی‌شود، چه نهار باشد، چه صبحانه و چه شام.

 

لاغری با حذف نهار برای چه کسانی مناسب است

 

حذف نهار چه ضررهایی ممکن است به همراه داشته باشد؟

اگر کاندید مناسبی برای لاغری با حذف نهار نباشید و از این روش استفاده کنید، ممکن است دچار مشکلات زیر شوید:

  • گرسنگی، ضعف و کاهش بنیه
  • درد معده
  • رو آوردن به مصرف مقادیر زیاد غذا پس از چند روز
  • افزایش وزن احتمالی
  • کاهش خلق و خو و ضعف اعصاب

در این شرایط اگر حذف این وعده غذایی را ادامه دهید، ممکن است با مشکلات جدی‌تری روبرو شوید و مجبور شوید تا مدت‌های زیادی با آنها دست و پنجه نرم کنید.

آیا عمل لاغری نسب به حذف وعده های غذایی موثرتر است؟

همانطور که گفته شد حذف نهار برای بسیاری از کسانی که دچار بیماری های خاص هستند و یا بنیه ضعیفی دارند گزینه مناسبی نیست و همچنین مدت زمان زیادی درگیر حذف چربی ها هستند که باعث کلافگی و خلق و خوی عصبی او می شود. عمل جراحی لاغری برای کسانی مناسب است که می خواهند بدون آسیب به بدن و در زمان کمتری به نتیجه مطلوب خود برسند. همچینین بسیاری  از افراد برای درمان بیماری های خود مانند دیابت نوع 2 و درد مفاصل که ناشی از چاقی می باشد از جراحی لاغری استفاده می کنند. در این عمل ابتدا باید شاخص توده بدنی خود را بدانید سپس با توجه به توده بدنی، عمل متناسب با شرایط خود را شناسایی کرده و اقدام کنید.

برای مشاوره دراین زمینه از بهترین متخصص و جراح لاغری در تهران کمک بگیرید.

رژیم چهل روزۀ حذف ناهار

رژیم حذف ناهار یکی از راه‌هایی است که افراد با تصور لاغر شدن و کاهش وزن به سراغ آن می‌روند. این رژیم معمولا به مدت چهل روز انجام می‌شود اما ممکن است با سیستم بدن هر فردی سازگاری نداشته باشد. بنابراین بهتر است قبل از شروع رژیم چهل روزۀ حذف ناهار و یا هر رژیم غذایی دیگری با پزشک و متخصص تغذیه مشورت شود. ناهار یک وعده اصلی غذایی است و حذف آن توصیه نمی‌شود، زیرا حذف یک وعده غذایی باعث می‌شود بدن دچار کمبودهایی شود و صدماتی ببیند.

رژیم چهل روزۀ حذف ناهار عوارضی را به همراه دارد که از جملۀ آن‌ها می‌توان به خستگی، افت فشار خون، بی‌حالی، گیجی، کاهش یا عدم تمرکز، اختلال خواب و اختلال گوارش اشاره کرد. مواردی که نام برده شد کمترین عوارض ناشی از این رژیم هستند. حذف ناهار مشکلات خطرناک‌تری را نیز به‌دنبال دارد.

رژیم چهل روزه ترک ناهار

در رژیم چهل روزۀ حذف ناهار، بدن نمی‌تواند مواد مغزی را که در طول روز به آن‌ها احتیاج دارد دریافت کند و کالری کمتری جذب می‌کند. بنابراین با افت عملکرد شناختی روبه‌رو می‌شود. به این معنا که فرد در انجام کارهای روزانه خود دچار مشکل می‌شود و قدرت تشخیص، تصمیم‌گیری و انجام امور مختلف در او کاهش می‌یابد. همچنین خوردن ناهار به تنظیم قند خون در طول روز کمک می‌کند و در صورت حذف ناهار قند خون نیز از تعادل خارج می‌شود. افزایش هورمون کورتیزول نیز یکی دیگر از عوارض حذف ناهار است که سوخت‌ و ساز بدن را کاهش می‌دهد و باعث تجمع مواد مضر در بدن و عدم دفع آن‌ها می‌شود.

داشتن اطلاعات کافی دربارۀ جایگزینی مواد غذایی در رژیم چهل روزۀ حذف ناهار بسیار ضروری است. درواقع زمانی که یک وعده غذایی حذف می‌شود باید کمبود مواد غذایی از طرق دیگر جبران شود. یک صبحانه مغزی کامل که شامل منابع پروتئینی، منابع لبنی، غلات و سبزیجات است می‌تواند تا حدودی کمبود مواد مغزی ناشی از عدم مصرف ناهار را جبران کند. خوردن میوه‌ها به دلیل ویتامین و فیبر فراوان در زمان‌های قبل از ظهر و بعدازظهر نیز برای تأمین انرژی روزانه بدن توصیه می‌شود. مصرف منابع پروتئینی نیز مانند مرغ، ماهی وگوشت قرمز برای وعده شام توصیه می‌شود. این منابع به ساخت و نگهداری بافت بدن کمک می‌کنند.

مصرف مکمل‌های تقویتی مانند ویتامین‌ها، امگا 3 و مواد معدنی نیز در کنار مواد مغزی دیگر می‌تواند مفید باشد. البته مصرف این مکمل‌ها نیز به‌صورت خودسرانه اشتباه است و باید بعد از انجام آزمایش و با مشورت پزشک صورت پذیرد.

به‌طورکلی حذف یک وعده غذایی به‌ویژه ناهار در جهت کاهش وزن یک عمل نادرست است و توصیه نمی‌شود. بهتر است به‌جای حذف کامل یک وعده به اصلاح الگوی مصرف موادغذایی پرداخته شود. برای مثال می‌توان از مصرف غذاهای پرکالری و چرب برای ناهار و یا شام خودداری کرد. مصرف به‌موقع ناهار و شام نیز می‌تواند از مصرف میان وعده‌ها جلوگیری کند و همین امر به کاهش وزن کمک می‌کند. کاهش مصرف کربوهیدرات‌ها مانند نان و برنج و کاهش مصرف نوشیدنی‌هایی مانند نوشابه و دلستر به دلیل قند فراوان نیز در جهت اصلاح الگوی غذایی و کاهش وزن مفید هستند.

سخن آخر

لاغری با حذف نهار یکی از روش‌هایی است که بسیاری از افراد از آن استفاده می‌کنند. در طب سنتی ایرانی، حذف نهار برای افراد با غلبه بلغم موثر است و می‌تواند به پاکسازی بلغم و لاغر‌شدن آنها کمک کند؛ با این حال افرادی که دچار بیماری هستند و یا بنیه ضعیفی دارند نباید این وعده غذایی را حذف کنند. لاغری با حذف نهار به طور معمول با کاهش کل کالری دریافتی سبب کاهش وزن می‌شود. اما اگر فرد کالری کاهش‌یافته را با میان‌وعده‌ها یا تنقلات پرکالری جایگزین کند، ممکن است لاغر نشود و حتی اضافه وزن هم پیدا کند. بهتر است لاغری با حذف نهار زیر نظر متخصص طب سنتی و یا متخصص تغذیه انجام شود. اما در طب جدید حذف هیچ وعده غذایی توصیه نمی شود و گزینه عمل جراحی لاغری به کسانی که شاخص توده بدنی بالایی دارند و یا بیماری های مانند دیابت دارند تاثیر بسزایی دارد. در هر حال باید در نظر بگیرید که در طب جدید حذف هیچ وعده غذایی توصیه نمی‌شود.

 

فهرست محتوا
دسترسی سریع

2 پاسخ

  1. ممنون از مطلب مفیدتون یک سوالی داشتم
    حذف ناهار که طب سنتی خیلی بهش تاکید می کند برای کسانی که دیابت با شاخص توده بدنی بالایی دارند مفید است یا خیر؟

    1. باسلام
      کسانی که دیابت دارند ممکن است دچار افت قند شوند و برایشان خطرناک باشد بهتر است با دکتر معالج خود مشورت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منتخب بهترین مقالات دکتر زندی
محبوب ترین مقالات
فرم رزرو نوبت