بسیاری از مردم معتقدند که حذف یک وعدهغذایی میتواند به کاهش وزن کمک کند. چیزی که واضح است این است که دریافت کمتر کالری، میتواند به کاهش وزن منجر شود. اما در بررسی لاغری با حذف نهار باید در نظر بگیریم که آیا حذف این وعده غذایی منجر به کاهش کل کالری دریافتی میشود؟ آیا لاغری با حذف نهار برای همه مناسب است و سبب بروز بیماریها و یا عوارضی نمیشود؟ آیا جراحی لاغری نسبت به حذف وعده های غذایی موثرتر است؟ اینها سوالاتی هستند که ضمن این مقاله به آنها پاسخ داده میشود.
آیا همیشه لاغری با حذف نهار موفقیتآمیز است؟
حذف نهار به معنای حذف یک وعدهغذایی اصلی است. از آنجا که معمولا میزان کالری که افراد در وعدههای اصلی خود دریافت میکنند قابل ملاحظه است، حذف نهار میتواند تاثیر چشمگیری نسبت به حذف میان وعدهها در کاهش کل کالری دریافتی داشته باشد. کاهش کالری دریافتی به نوبه خود به کاهش وزن میانجامد. با این حال چیزی که لاغری با حذف نهار را ناموفق میکند، مصرف میانوعده و غذاهای پرکالری به جای نهار است. به عبارت دیگر بسیاری از افراد نهار خود را حذف میکنند، ولی در عوض عصرانه مفصلی میخورند و یا با استفاده از تنقلات ناسالم خود را سیر میکنند. این روش نه تنها به کاهش دریافت کالری کلی منتهی نمیشود، بلکه بهعلت کاهش مصرف غذاهای مفید، سلولهای شما دچار گرسنگی میشود و همچنین باعث بیماری چاقی می شود. در این شرایط شما ضعف میکنید و برای برطرفکردن این ضعف، مقادیر بیشتری از مواد غذایی را مصرف میکنید. در این سناریو، لاغری با حذف نهار نه تنها امکانپذیر نیست، بلکه ممکن است افراد با حذف این وعده غذایی، وزن بیشتری هم پیدا کنند. پس لازمه لاغری با حذف نهار این است که کالریهای مصرف شده را تحتکنترل بگیرید و مقادیری که با نخوردن نهار کم شدهاند، به شکل دیگری جایگزین نکنید.
درباره انواع روش های لاغری از جمله اسلیومعده و بای پس معده بیشتر بخوانید.
لاغری با حذف نهار برای چه کسانی مناسب است؟
این روش برای همه توصیه نمیشود.افرادی که بنیه ضعیفی دارند و یا همیشه عادت به مصرف غذاهای کامل در وعده نهار دارند، ممکن است با حذف این وعده غذایی دچار مشکل شوند. با این حال، از نظر طب سنتی حذف نهار برای افرادی که دچار غلبه بلغم هستند و بنیه خوبی دارند توصیه میشود. لازم است در نظر بگیرید که وعده حذف شده، نباید با میانوعدههای سنگین جایگزین شود و تنها لازم است مقداری مغز، شیر و لبنیات در فاصله بین صبحانه و شام مصرف شود. افرادی که بنیه خوبی دارند و به علت غلبه بلغم دچار چاقی هستند، معمولا حذف نهار را یک روش خیلی خوب برای کاهش وزن میبینند و عموما اظهار میکنند که با حذف نهار سبک شدهاند.
با این حال، اگر فقط طرفدار طب جدید هستید، لازم است در نظر بگیرید که حذف یک وعده غذایی در تغذیه جدید توصیه نمیشود، چه نهار باشد، چه صبحانه و چه شام.
حذف نهار چه ضررهایی ممکن است به همراه داشته باشد؟
اگر کاندید مناسبی برای لاغری با حذف نهار نباشید و از این روش استفاده کنید، ممکن است دچار مشکلات زیر شوید:
- گرسنگی، ضعف و کاهش بنیه
- درد معده
- رو آوردن به مصرف مقادیر زیاد غذا پس از چند روز
- افزایش وزن احتمالی
- کاهش خلق و خو و ضعف اعصاب
در این شرایط اگر حذف این وعده غذایی را ادامه دهید، ممکن است با مشکلات جدیتری روبرو شوید و مجبور شوید تا مدتهای زیادی با آنها دست و پنجه نرم کنید.
آیا عمل لاغری نسب به حذف وعده های غذایی موثرتر است؟
همانطور که گفته شد حذف نهار برای بسیاری از کسانی که دچار بیماری های خاص هستند و یا بنیه ضعیفی دارند گزینه مناسبی نیست و همچنین مدت زمان زیادی درگیر حذف چربی ها هستند که باعث کلافگی و خلق و خوی عصبی او می شود. عمل جراحی لاغری برای کسانی مناسب است که می خواهند بدون آسیب به بدن و در زمان کمتری به نتیجه مطلوب خود برسند. همچینین بسیاری از افراد برای درمان بیماری های خود مانند دیابت نوع 2 و درد مفاصل که ناشی از چاقی می باشد از جراحی لاغری استفاده می کنند. در این عمل ابتدا باید شاخص توده بدنی خود را بدانید سپس با توجه به توده بدنی، عمل متناسب با شرایط خود را شناسایی کرده و اقدام کنید.
برای مشاوره دراین زمینه از بهترین متخصص و جراح لاغری در تهران کمک بگیرید.
سخن آخر
لاغری با حذف نهار یکی از روشهایی است که بسیاری از افراد از آن استفاده میکنند. در طب سنتی ایرانی، حذف نهار برای افراد با غلبه بلغم موثر است و میتواند به پاکسازی بلغم و لاغرشدن آنها کمک کند؛ با این حال افرادی که دچار بیماری هستند و یا بنیه ضعیفی دارند نباید این وعده غذایی را حذف کنند. لاغری با حذف نهار به طور معمول با کاهش کل کالری دریافتی سبب کاهش وزن میشود. اما اگر فرد کالری کاهشیافته را با میانوعدهها یا تنقلات پرکالری جایگزین کند، ممکن است لاغر نشود و حتی اضافه وزن هم پیدا کند. بهتر است لاغری با حذف نهار زیر نظر متخصص طب سنتی و یا متخصص تغذیه انجام شود. اما در طب جدید حذف هیچ وعده غذایی توصیه نمی شود و گزینه عمل جراحی لاغری به کسانی که شاخص توده بدنی بالایی دارند و یا بیماری های مانند دیابت دارند تاثیر بسزایی دارد. در هر حال باید در نظر بگیرید که در طب جدید حذف هیچ وعده غذایی توصیه نمیشود.
2 پاسخ
ممنون از مطلب مفیدتون یک سوالی داشتم
حذف ناهار که طب سنتی خیلی بهش تاکید می کند برای کسانی که دیابت با شاخص توده بدنی بالایی دارند مفید است یا خیر؟
باسلام
کسانی که دیابت دارند ممکن است دچار افت قند شوند و برایشان خطرناک باشد بهتر است با دکتر معالج خود مشورت کنید.