Search
Close this search box.

Dubai

دلایل ایجاد درد معده در رژیم لاغری|راهکار و درمان

دلایل ایجاد درد معده در رژیم لاغری

اضافه وزن مشکلی است که مشکلات بیشتری با خود به همراه می‌آورند. رژیم‌های غذایی متعددی برای کاهش وزن مطرح هستند. در طول گرفتن رژیم لاغری برای کاهش وزن، افراد ممکن است با معده درد مواجه شوند. رژیم‌های لاغری به طور مستقیم با دستگاه گوارشی درگیر هستند. رژیم لاغری سریع که اصول در آن رعایت نشود درد معده اجتناب‌ناپذیر است. نباید نگران باشید؛ زیرا این معده درد هرچند کلافه کننده است، با تبعیت از یک رژیم غذایی مناسب قابل رفع است. در این مقاله قصد داریم ابتدا به بررسی دلایل معده درد با رژیم غذایی بپردازیم و سپس راهکارهای جلوگیری و درمان آن را ارائه کنیم. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

درد معده ناشی از رژیم لاغری

 دلیل درد معده با رژیم لاغری

درد معده در رژیم لاغری می‌تواند به دلایل گوناگونی شکل می‌گیرد. ممکن است دلیل درد معده‌ی شما خوردن غذای آلوده و مسمومیت غذایی باشد. مصرف کافئین بالا یا مواد حساسیت‌زا مثل لاکتوز در برخی افراد نیز می‌تواند دلیل درد معده باشد. مصرف برخی داروها و حتی مکمل‌ها نیز می‌توانند معده درد را به دنبال داشته باشند. گاهی اوقات احساس درد در معده می‌تواند به علت مصرف دخانیات یا الکل باشد. استرس و نگرانی نیز دلیل دیگری برای احساس درد در معده است. اگر دلایل معده درد شما هیچ یک از این‌ها نبود، باید به سلامت رژیم لاغری خود شک کنید. رژیم لاغری نباید به سلامت شما آسیب وارد کند. دلایل ایجاد معده درد در طول رژیم لاغری را در ادامه‌ی این مطلب بخوانید.

بیشتر بخوانید: انواع یبوست شدید

استفاده از غذاهای نامناسب

غذاهای سرخ کردنی و فست‌فود می‌توانند ایجاد معده درد کنند. در رژیم‌های لاغری معمولاً سرخ کردنی و فست‌فود استفاده نمی‌شود، اما هر رژیمی یک وعده آزاد دارد. وعده‌ی آزاد وعده‌ای است که شما بعد از یک هفته یا ده روز و حتی بیشتر، بسته به نوع رژیم‌تان، می‌توانید از هر غذایی استفاده کنید. درد معده ناشی از رژیم لاغری در این شرایط طاقت‌فرسا است. ممکن است غذایی استفاده کنید که معده‌ی شما به آن عادت ندارد. بعد از مدت زیادی رژیم خوردن غذایی که با بقیه غذاهای رژیمی متفاوت است می‌تواند ایجاد دل‌درد کند.

ریفلاکس معده در رژیم لاغری

یکی از دلایل ایجاد درد در معده، ریفلاکس است. ریفلاکس در درازمدت به مری آسیب می‌زند و حتی ممکن است منجر به سرطان شود. در صورت ابتلا به ریفلاکس باید به‌سرعت آن را درمان کنید. اضافه وزن به‌خودی‌خود می‌تواند باعث ایجاد ریفلاکس شود. استفاده از غذاهایی مثل نوشابه‌های رژیمی، خوردن آب زیاد قبل از غذا به‌منظور پر کردن معده و لاغری و میوه‌های اسیدی ریفلاکس را تشدید می‌کنند. برای کاهش ریفلاکس غذاهایی مثل غلات و روغن‌های سالم مثل روغن زیتون را در برنامه غذایی خود بگنجانید. زنجبیل نیز ماده غذایی ضدالتهاب است که به بهبود ریفلاکس معده کمک می‌کند.

ضعف معده و رژیم لاغری

گاهی اوقات معده‌ی شما به‌خودی‌خود ضعیف است و رژیم لاغری آن را ضعیف‌تر می‌کند. نمی‌توانید به‌خاطر ضعف معده با اضافه وزن خود بسازید؛ زیرا خطرات زیادی گریبان‌گیر شما خواهد شد. برای اجتناب از درد معده‌ی ناشی از ضعف آن در طول رژیم، باید دستورات خاصی را رعایت کنید. اگر این مشکل را دارید از گرفتن رژیم سرخود خودداری کرده و به پزشک متخصص مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید: انواع عمل معده برای کسانی که BMI باالای35 دارند.

مشکلات زخم معده در طول رژیم

زخم معده از عواملی است که باعث معده درد می‌شوند. اگر در رژیم لاغری فستینگ دارید، زخم معده‌ی شما بدتر خواهد شد و دردی شبیه به سوزش را احساس خواهید کرد. اگر بین 1 تا 3 ساعت بعد از صرف غذا سوزشی در معده احساس می‌کنید و صبحانه نیز نمی‌خورید، به زخم معده شک کنید. در صورت داشتن زخم معده نیز باید به طور منظم غذا بخورید و وزن خود را با خوردن وعده‌های کوچک ولی کم‌کالری کم کنید. از کشیدن گرسنگی طولانی‌مدت در رژیم لاغری با زخم معده پرهیز کنید.

امروزه جراحی لاغری و چاقی یکی از راهکارهای لاغری است که حتی برای کنترل قندخون هم از این عمل استفاده می کنند. دکتر عبدالله زندی متخصص و جراح چاقی با بیش از 20 سال تجربه در این زمینه فعالیت دارد که می توانید برای مشاوره و درمان چاقی در تهران به ایشان مراجعه فرمایید.

راهکارهایی برای بهبود درد معده در رژیم لاغری

زمانی که درد معده را احساس کردید، تا چند ساعت از خوردن مواد غذایی جامد پرهیز کنید. بهتر است از آب‌میوه و اسموتی استفاده کنید تا درد معده شما کمتر شود. پوره میوه‌هایی مثل موز و سیب، سوپ و اوتمیل نیز از غذاهای نرم و مناسب برای معده درد هستند. سعی کنید در این غذاها از شیر و لبنیات استفاده نکنید؛ زیرا ممکن است دلیل معده درد شما حساسیت به لاکتوز باشد. مواد غذایی کافئین‌دار از قبیل قهوه و نوشابه باید تا مدتی از رژیم غذایی شما حذف شوند.

درصورتی‌که درد معده شما از زخم معده باشد، باکتری‌های پروبیوتیک را در رژیم لاغری خود بگنجانید. ماست‌های پروبیوتیک منبع خوبی برای این باکتری‌ها هستند. باکتری پروبیوتیک به بهبود درد شکم ناشی از سندرم روده تحریک‌پذیر و ورم معده نیز کمک می‌کنند. احتمالاً به یاد دارید در کودکی وقتی مشکلات گوارشی پیدا می‌کردید مادرتان کته و ماست به شما می‌داد. برنج فیبر دارد و باعث نفخ هم نمی‌شود. خوردن برنج با ماست ترکیبی است که معده درد را بهبود می‌بخشد.

بیشتر بخوانید: رژیم آب و عوارض آن

بهتر است قبل از اینکه به فکر درمان درد معده باشید، از شروع آن جلوگیری کنید. بهترین راهکار برای جلوگیری از درد معده پیروی از یک رژیم لاغری مناسب است. رژیم لاغری مناسب نباید غذای تند یا چرب زیادی داشته باشد و از فیبر به مقدار مناسب پیروی کند. به مقدار کافی آب بنوشید و وعده‌های غذایی خود را حذف نکنید. مصرف وعده‌های متعدد غذایی با مقدار کم، بهترین روش برای پیشگیری از آسیب معده‌های حساس است.

راهکارهایی برای بهبود درد معده در رژیم لاغری

سخن پایانی

درد معده می‌تواند دلایل زیادی از جمله استرس و نگرانی یا مصرف دخانیات داشته باشد. در طول رژیم لاغری برخی از غذاها و یا عادت‌ها می‌توانند باعث درد معده شوند. تشدید برخی بیماری‌های معده با روش لاغری اشتباه از عوارض دیگر رژیم لاغری غلط است. درد معده در رژیم می‌تواند به دلیل خوردن لبنیات و حساسیت به لاکتوز باشد. نخوردن برخی وعده‌های غذایی یا گرسنه ماندن در مدت طولانی دلیلی برای ایجاد زخم معده و احساس درد است. مکمل‌های مصرفی در رژیم نیز می‌توانند باعث یبوست و درد در سیستم گوارشی شوند. در وعده‌های آزاد غذایی یا چیت، نباید از غذاهایی که به آن‌ها عادت ندارید استفاده کنید.

درد معده ناشی از رژیم غلط با مصرف مایعات، باکتری‌های پروبیوتیک و برنج و فیبر قابل درمان است. در صورت ادامه‌دار بودن این درد و یا داشتن پیشینه‌ای از بیماری‌های گوارشی باید به پزشک مراجعه کنید. خوردن غذا در وعده‌های زیاد و مقدار کم به جلوگیری از معده درد کمک می‌کند. نباید مدت زیادی گرسنه بمانید و از فیبر به میزان کافی استفاده کنید. مواد غذایی تند و چرب باعث درد معده می‌شوند و پرهیز از آنان برای عدم ابتلا به درد معده واجب است.

فهرست محتوا
دسترسی سریع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منتخب بهترین مقالات دکتر زندی
محبوب ترین مقالات
فرم رزرو نوبت