Search
Close this search box.

Dubai

کیست مویی چیست و چگونه درمان می شود؟ علائم کیست مویی

کیست مویی

کیست مویی یکی از اختلالات شایعی است که ممکن است برای بسیاری از افراد به وجود بیاید. شاید این اختلال مشکلات زیادی را در طول زندگی روزمره برای ما به وجود بیاورد، اما روند از بین بردن آن نیز روندی بسیار ساده و آسان است. تنها نکته‌ای که شما باید به آن توجه داشته باشید این است که در هنگام بروز علائم این کیست، سعی کنید که در سریع‌ترین زمان ممکن برای درمان اقدام کنید و یا به یک پزشک متخصص مراجعه فرمایید تا بتوانید با برداشتن ضایعه موجود، به زندگی عادی باز گردید. ما در ادامه مقاله قصد داریم که برای شما بیشتر در رابطه با این اختلال صحبت کنیم و به‌ دنبال آگاهی بخشی به افرادی هستیم که ممکن است دچار این کیست شده باشند. اگر به‌ دنبال کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با کیست مویی هستید، به شما پیشنهاد می‌کنیم با ما تا انتهای این محتوا همراه بمانید.

کیست مویی چیست؟

کیست مویی یا به زبان علمی سینوس پیلونیدال نوعی بیماری پوستی کاملاً خوش‌خیم می‌باشد که ممکن است در افراد با گروه‌های سنی متفاوت رخ دهد. دلیل اصلی به وجود آمدن این کیست‌ها عفونت‌های پوستی می‌باشد. همان ‌طور که از نام این اختلال پیداست، علاوه ‌بر عفونت، در این کیست‌ها مو نیز رشد می‌کند. این کیست ها بسیار عفونی می‌باشند و ممکن است که با ترشح چرک و خون بوی بدی را ایجاد کنند. علاوه ‌بر این موضوع، به واسطه رشد موهای به ‌شدت بلند زیر پوستی، این ضایعه ظاهر چندان خوشایندی نیز ندارد. کیست‌های مویی عارضه‌‌های چندان خطرناک نیستند، اما بهتر است که در هنگام مشاهده آن‌ها، در سریع‌ترین زمان ممکن برای برطرف کردن آ‌ن‌ها اقدامات لازم را انجام دهید.

مطالب مرتبط: پروژستون چیست؟

دلایل بروز کیست مویی

دلایل بروز کیست مویی 

بعد از صحبت در رابطه با ماهیت کیست مویی، حال بد نیست برای شما در رابطه با دلایل به وجود آمدن این اختلال نیز صحبت کنیم. فاکتورهایی مانند رسیدن به سن بلوغ، نشستن طولانی‌ مدت در یک مکان و کم‌تحرک بودن، اضافه وزن، سابقه خانوادگی، جنس موها و… جزو آن دسته از فاکتورهایی هستند که می‌توانند تاثیر زیادی در ایجاد کیست مویی داشته باشند. فاکتورهایی مثل تغییر هورمون ها باعث می‌شوند تا موها در بخش‌های متفاوت بدن کلفت و ضخیم شوند. همین موضوع می‌تواند باعث شود تا اختلالات پوستی گوناگونی به وجود بیاید. از طرف دیگر نشستن طولانی ‌مدت و ایجاد اصطکاک بیش ‌از حد در نواحی پایین تنه، ممکن است باعث وجود آمدن این کیست شود. چاقی و اضافه وزن باعث کاهش تحرک، تعریق زیاد و حجم چربی گسترده می‌شود؛ همین موضوع می‌تواند باعث ایجاد کیست مویی شود. علاوه ‌بر این موارد، معمولاً افرادی که پرمو هستند یا موهای کلفتی دارند نیز در مقایسه با سایر افراد بیشتر به این اختلال مبتلا می‌شوند.

پیشنهاد ویژه: یک روش کاملا موثر با کمترین عوارض برای افرادی که اضافه وزن بالایی دارند ، انجام انواع عمل لاغری مانند اسلیو معده یا عمل بای‌ پس معده است که حتما باید توسط بهترین جراح چاقی در تهران انجام شود.

عوارض کیست مویی

عوارض کیست مویی جزو آن دسته از فاکتورها و دلایلی هستند که باعث می‌شوند تا افراد برای درمان این اختلال به پزشک مراجعه کنند. یکی از مهم‌ترین عوارض این اختلال درد بیش‌ از حد در ناحیه مد نظر می‌باشد. معمولاً کیست‌های مویی بیشتر در نواحی باسن و نشیمنگاه ایجاد می‌شوند. اما عوارض آن‌ها تنها به این ناحیه خلاصه نمی‌شود. این اختلال دارای عوارضی مثل سردرد، تب، خارش، سوزش، التهاب و… می‌باشد. یکی از مهم‌ترین و خطرناک‌ترین عوارض کیست مویی در صورت درمان نشدن، بالا رفتن احتمال مبتلا شدن به سرطان پوست می‌باشد. پس اگر دچار این اختلال هستید، سعی کنید که در سریع‌ترین زمان ممکن برای درمان آن اقدامات لازم را انجام دهید.

افرادی که بیشتر در معرض کیست مویی هستند

پیشتر برای شما گفتیم که دلایل مبتلا شدن به کیست مویی، کدام موارد می‌باشند. اما اجازه دهید در ادامه برای شما بیشتر در این ‌رابطه صحبت کنیم. طبق آمارهای موجود آقایان حدوداً سه الی چهار برابر بیشتر در معرض مبتلا شدن به کیست مویی می‌باشند، پس باید بیشتر مراقب خودشان باشند.

علاوه‌ بر این موضوع اگر شما در طول روز زیاد در یک نقطه معین می‌نشینید و تحرک چندانی ندارید، باید حتماً مراقب سلامت خود از بابت کیست مویی باشید. اضافه وزن به واسطه تعریق زیاد، ایجاد چین ‌و چروک‌ها در ناحیه پایین تنه و همچنین تحرک پایین، ممکن است در افراد چاق باعث ایجاد کیست مویی شود. علاوه‌ بر این موضوع، افرادی که لباس تنگ می‌پوشند، افرادی که سابقه خانوادگی این بیماری را دارند، افرادی که قبلاً دچار این عارضه شده‌اند و … جزو آن دسته از گروه‌هایی می‌باشند که بیشتر در معرض مبتلا شدن به کیست مویی هستند. اگر جزو این افراد هستید، سعی کنید که بیشتر مراقب خود باشید و در صورت مشاهده هرگونه علامت در رابطه با این کیست، اقدامات مراقبتی را انجام دهید.

کیست مویی دنبالچه

کیست مویی دنبالچه 

در اکثر مواقع، کیست مویی در ناحیه دنبالچه و باسن افراد ایجاد می‌شود. اگر بخواهیم به ‌صورت دقیق برای شما بگوییم، این کیست دقیقاً در بالای شکاف باسن شما قرار میگیرد و همین موضوع می‌تواند فعالیت‌های روزانه مثل نشستن و حتی دراز کشیدن را برای شما سخت کند. اگر شما کیست مویی دنبالچه را در مراحل اولیه‌اش به‌ خوبی تشخیص دهید و برای درمان آن اقدامات لازم را به عمل بیاورید، مطمئن باشید که هیچ ‌گونه مشکلی در ادامه برای شما به وجود نخواهد آمد. پس سعی کنید که در صورت رخ دادن این اتفاق و مشاهده علائم آن، در صورت جزئی بودن، کیست را خودتان تخلیه کنید. در غیر این صورت برای برطرف کردن مشکل موجود، به پزشک مراجعه کنید. در این شرایط است که می‌توانید در سریع‌ترین زمان ممکن به روند طبیعی زندگی خود بازگردید.

پیشنهاد مطالعه: راه‌های درمان فیبروم رحمی

راه‌‌های درمان کیست مویی

برای درمان کیست مویی روش‌های گوناگون و متنوعی وجود دارند. پزشک ممکن است که با استفاده از دارو یا تخلیه چرک کیست مویی، مشکل موجود را به‌ طور کامل برطرف سازد. اما علاوه‌ بر مراجعه به پزشک، خود شما نیز باید بعد از تخلیه مراقبت‌هایی را انجام دهید تا بتوانید بدون هیچ ‌گونه مشکلی دوران نقاهت خودتان را پشت‌ سر بگذارید. اگر دارویی برای شما تجویز شده، سعی کنید که این داروها را به‌ صورت منظم و با دقت زیاد مصرف کنید زیرا این داروها ضد باکتریایی هستند و علاوه ‌بر درمان جلوی ایجاد دوباره این اختلال را نیز در شما می‌گیرند. ممکن است که به واسطه شدت و میزان وخامت کیست مویی، پزشک یکی از دو روش دارو درمانی و جراحی را برای تخلیه و از بین بردن کیست شما تجویز کند.

درمان خانگی کیست مویی

علاوه‌ بر مراجعه به پزشک، شما امکان این را دارید که در صورت جزئی بودن کیست مویی، در خانه آن را درمان کنید. البته به این نکته توجه داشته باشید که به‌ صورت صد درصدی همواره مراجعه به پزشک می‌تواند اقدام عاقلانه‌تر و موثرتری برای برطرف کردن این عارضه باشد. اما شما می‌توانید در صورت جزئی بودن، با انجام اقدامات خانگی جلوی گسترده‌تر شدن و بزرگ‌تر شدن این کیست مضر را بگیرید. اقداماتی مثل نشستن در وان آبگرم، مصرف برخی مکمل‌ها، رعایت کردن بهداشت فردی، ورزش منظم، استفاده از روغن‌های مالشی و … جزو آن دسته از اقداماتی هستند که در لیست درمان‌های خانگی کیست مویی قرار می‌گیرند. سعی کنید که سریع‌ترین زمان ممکن به درمان کیست مویی بپردازید و جلوی بزرگ‌تر شدن و وخیم‌تر شدن شرایط آن را بگیرید.

اگر حس می‌کنید مستعد به وجود آمدن کیست مویی هستید، می‌توانید به‌ صورت دوره‌ای به متخصص پوست مراجعه کنید. متخصصان پوست می‌توانند با بررسی شرایط شما حتی در مراحل اولیه نیز به‌ طور کامل وجود یا عدم وجود کیست را تشخیص دهند و به شما کمک کنند که در مراحل ابتدایی این مشکل را در نطفه خفه کنید تا در ادامه نیازی به استفاده از خدمات درمانی دیگر نداشته باشید.

فهرست محتوا
دسترسی سریع

2 پاسخ

    1. سلام دوست عزیز وقت شما بخیر.
      علائم کیست مویی در پایین کمر شامل مواردی مثل درد و ترم در ناحیه پایین کمر، در برخی موارد بیرون زدن مو در ناحیه تورم یا ترشح چرک و خون از ناحیه‌ی کیست است. باتوجه به مواردی که بیان شد، ممکن است ناحیه‌ی کیست مویی بوی بدی ناشی از ترشحات داشته باشد و در موارد خیلی کم ممکن است کسی که به کیست مویی دچار شده، مقدار کمی تب کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منتخب بهترین مقالات دکتر زندی
محبوب ترین مقالات
فرم رزرو نوبت