راهکار جلوگیری و درمان ابتلا به یبوست در رژیم لاغری

پبوست و رژیم لاغری

اضافه وزن و چاقی چیزی نیست که کسی از آن لذت ببرد. باید به طور مرتب ورزش کنیم و مراقب غذای خود باشیم تا در معرض چاقی و اضافه وزن قرار نگیریم. در شرایط امروزی که کار و تحصیل زمان زیادی را می‌گیرند، اکثر ما مجبور به یک‌جانشینی در زمان زیادی از روز هستیم. عدم تحرک باعث می‌شود بسیاری از ما دچار اضافه وزن و چاقی شویم. بعد از ابتلا به چاقی رژیم لاغری بهترین راهی است که برای برطرف کردن آن می‌توان امتحان کرد. در طول رژیم لاغری سریع برخی مشکلات گریبان‌گیر انسان می‌شوند. یکی از این مشکلات ابتلا به یبوست در رژیم است. یبوست به‌عنوان مادر بیماری‌ها شناخته می‌شود و در کیفیت پوست و مو گرفته تا عملکرد اندام داخلی مؤثر است. در این مقاله در خصوص بهبود یبوست در رژیم و جلوگیری از آن صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

یبوست در رژیم لاغری

درباره یبوست بیشتر بدانید

ابتلا لازم است با مفهوم یبوست آشنا شویم. بسیاری از افراد همین که مدتی قادر به دفع مدفوع خود نباشند، فکر می‌کنند دچار یبوست شده‌اند. در واقع یبوست تعریف دیگری دارد. اگر 72 ساعت بگذرد و فرد نتواند دفع داشته باشد دچار یبوست شده است. تنها در این شرایط نیست که می‌گوییم فردی به یبوست مبتلا شده است. اگر مدفوع سفت و خشک باشد یا تعداد دفعات دفع کم باشد نیز یبوست رخ داده است. اگر نیاز دارید زیاد برای دفع زور بزنید و احساس می‌کنید به طور کامل عمل دفع انجام نشده نیز دچار یبوست شده‌اید.

یبوست به‌تنهایی می‌تواند باعث سردرد، حالت تهوع و نفخ شکم باشد. نفخ خود از علائم مهمی در زمینه ابتلا به یبوست است. اگر نمی‌توانید به‌صورت طبیعی دفع انجام دهید و این علائم را هم دارید، باید فوراً رژیم خود را تغییر داده و مواد لازم را در آن بگنجانید. فراموش نکنید که در مورد رژیم مناسب خود با یک پزشک تغذیه مشورت کنید.

بیشتر بخوانید: رژیم آب و مشکلات بعد آن

چرا در طول رژیم لاغری دچار یبوست می‌شویم؟

برای برطرف کردن هر مشکلی بهتر است ابتدا آن را بشناسیم. برای بهبود و جلوگیری از بروز یبوست در طول رژیم لاغری باید ابتدا دلایل ابتلا به آن را بدانیم. یکی از دلایل ابتلا به یبوست در طول رژیم لاغری تغییر عادات غذایی است. زمان خوردن غذا و مقدار آن در طول رژیم لاغری تغییر می‌کند. معمولاً مقدار غذایی که در طول روز خورده می‌شود در رژیم لاغری کمتر از حالت قبلی است. این کم شدن غذا باعث کم شدن حرکات روده و ابتلا به یبوست می‌شود.

برخی از افراد زمینه بیشتری برای ابتلا به یبوست در طول رژیم لاغری دارند. یکی از این افراد کسانی هستند که در زمینه ابتلا به یبوست سابقه دارند. کسانی که سال‌ها با این مشکل دست  و پنجه نرم کرده‌اند با کوچک‌ترین تحریک، دوباره به آن مبتلا می‌شوند. دسته دیگر مبتلایان به دیابت هستند. قند خون می‌تواند با تغییراتی که انجام می‌دهد باعث یبوست شود. در رژیم غذایی قند خون بالا و پایین می‌شود، بنابراین مبتلایان به دیابت بیشتر دچار یبوست شده و باید تحت‌نظر دکتر رژیم بگیرند. دسته‌ی دیگر کسانی هستند که کم‌کاری تیروئید دارند. کم‌کاری تیروئید سبب می‌شود روده‌ها کمتر حرکت کنند و در نتیجه فرد نتواند به‌خوبی عمل دفع را انجام دهد. مبتلایان به کم‌کاری تیروئید نیز باید رژیم لاغری پر فیبرتری به نسبت عامه مردم مصرف کنند.

بیشتر بخوانید: ریزش مو با رژیم لاغری

جلوگیری از ابتلا به یبوست در رژیم لاغری

با این دانش که با کم غذاخوردن در رژیم لاغری و مشکلاتی مثل دیابت یا تیروئید دچار یبوست می‌شوید، بهتر است از ابتدای رژیم نکاتی را رعایت کنید. سعی کنید حتماً در برنامه غذایی خود فیبر کافی را به‌اندازه کافی بگنجانید. یک فرد بالغ باید به اندازه‌ی 30 گرم در طول روز فیبر مصرف کند. همراه غذای خود سالاد و سبزی خوردن مصرف کنید. از خوردن غذاهای تند بپرهیزید. در میان‌وعده‌های رژیم خود از میوه‌ها استفاده کنید. به‌خاطر داشته باشید که آب‌میوه فیبر ندارد و تنها شامل آب و قند است. آب کافی بنوشید و از نان و برنج سبوس‌دار استفاده کنید.

تأثیر یبوست بر چاقی و لاغری

همان طور که قبلاً ذکر کردیم، یبوست مادر بیماری‌ها است. این بیماری روی روند لاغری شما نیز تأثیر می‌گذارد. یبوست میزان متابولیسم را پایین می‌آورد. این مورد باعث می‌شود بدن شما کالری کمتری بسوزاند. سوزاندن کالری کمتر به این معناست که هرچقدر کم غذا بخورید بخشی از آن در بدنتان ذخیره می‌شود. به جز این ماندن غذای خورده شده در روده‌ها نیز باعث اضافه وزن است. دلیل دیگری که یبوست باعث اضافه وزن می‌شود این است که آب را در بدن حبس می‌کند. احتباس آب در بدن باعث افزایش سایز و اضافه وزن می‌شود. با دانستن این نکته به‌محض این که متوجه یبوست شدید باید به‌سرعت اقدام به درمان آن کنید.

بیشتر بخوانید: انواع عمل معده برای کسانی که BMI باالای35 دارند.

درمان یبوست در رژیم لاغری

اگر این مسائل را رعایت نکردید یا در صورت رعایت هم دچار یبوست شدید، نگران نباشید. می‌توانید با رعایت برخی از موضوعات و خوردن برخی مواد، یبوست خود را برطرف کنید. یکی از موادی که در برطرف کردن یبوست بسیار مؤثر است، آلو است. هفت عدد آلو را در روز خیس کنید و بخورید. انجیر نیز دارای خاصیت ضد یبوست است. یک قاشق غذاخوری روغن زیتون در روز نیز به بهبود حرکات گوارشی شما کمک می‌کند. از دیگر کمک‌هایی که می‌توانید به بهبود عملکرد سیستم گوارشی خود بکنید، ماساژ است. با استفاده از روغن‌ها شکم خود را به شکل دایره‌های کوچک در جهت عقربه‌های ساعت ماساژ دهید.یبوست در اثر کم شدن حرکات روده رخ می‌دهد.

 

درمان یبوست در رژیم لاغری

 

ورزش کردن نیز کمک زیادی به بهتر کار کردن شکم می‌کند. سعی کنید حداقل نیم ساعت در روز ورزش کنید. نکته‌ی مهمی که باید رعایت کنید این است که از تمام روش‌ها با هم استفاده نکنید. استفاده‌ی زیاد از ملین‌ها خود می‌تواند به پیشرفت یبوست کمک کند. ابتدا یک روش را به کار بگیرید و در صورت حصول نتیجه از سایر روش‌ها استفاده نکنید.

امروزه جراحی لاغری و چاقی یکی از راهکارهای لاغری است که حتی برای کنترل قندخون هم از این عمل استفاده می کنند. دکتر عبدالله زندی متخصص و جراح چاقی با بیش از 20 سال تجربه در این زمینه فعالیت دارد که می توانید برای مشاوره و درمان چاقی در تهران به ایشان مراجعه فرمایید.

جمع‌بندی یبوست در طول کاهش وزن

یبوست بیماری ای است که به‌عنوان مادر بیماری‌ها شناخته می‌شود. کسانی که نتوانند در دفعات لازم در طول روز عمل دفع را انجام دهند یا احساس کنند این کار کامل انجام نمی‌شود، دچار یبوست شده‌اند. با تغییر عادات غذایی و کمتر غذا خوردن، احتمال ابتلا به یبوست در رژیم بالاتر می‌رود. افرادی که سابقه یبوست دارند و یا مبتلا به دیابت یا تیروئید کم‌کار هستند بیشتر در معرض ابتلا هستند. یبوست خود باعث اختلال در کاهش وزن می‌شود و باید درمان شود. بهتر است رژیم غذایی شما به حد کافی فیبر داشته باشد تا این مشکل اصلاً به وجود نیاید. بااین‌حال اگر در طول رژیم لاغری دچار یبوست شدید می‌توانید با مصرف ملین‌های طبیعی و داروها بهتر شوید. ماساژ شکمی و ورزش کردن به حد کافی نیز از روش‌های بهبود یبوست در طول رژیم لاغری است.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منتخب بهترین مقالات دکتر زندی
محبوب ترین مقالات
فرم رزرو نوبت