تپش قلب چیست؟ علت ها و علائم تپش قلب که نمی دانید!

تپش قلب

تپش قلب عارضه‌ای است که در بیشتر مواقع جدی نیست اما گاهی اوقات می‌تواند توسط دلایل مختلف نظیر استرس و فشار عصبی، مشکلات قلبی، تمرین‌های ورزشی شدید، کمبود خواب، کم خونی و یا مصرف دخانیات رخ بدهد. در این مقاله می‌خواهیم به بررسی دلایل تپش قلب و راه‌های درمان آن می‌پردازیم؛ باما همراه باشید.

تپش قلب چیست؟

زمانی که قلب انسان‌ها از حالت عادی تندتر و محکم‌تر بزند به گونه‌ای که فرد بتواند لرزش آن را در قفسه سینه و گردن خود احساس نماید یعنی تپش قلب اتفاق افتاده است. ضربان قلب باید به صورت آرام و نرمال انجام شود به صورتی که در هر یک دقیقه حدود 70 بار بتپد. هرگونه تغییر در ضربان قلب می‌تواند سبب بروز مشکلاتی شود و تپش‌های پی در پی را برای افراد به وجود آورد. البته در نظر داشته باشید که این عارضه در بیشتر مواقع خیلی جدی نیست. بلکه یک پاسخ طبیعی بدن می‌باشد. اگر شما در شرایطی مانند استرس قرار بگیرید ممکن است ضربان قلب شما نیز افزایش پیدا کرده و این اتفاق را تجربه کنید. اگر تپش قلب تکرار شده و به دفعات زیادی اتفاق بیفتد مطمئنا برای افراد احساس ناخوشایندی را به وجود می‌آورد. افراد باید برای درمان به پزشک مراجعه کرده و مشکل خود را برطرف کنند.

پیشنهاد مطالعه: ساده ترین راه تشخیص مزاج و طبع های متفاوت در 2 دقیقه

بهترین ضربان قلب و تپش قلب نرمال چقدر است؟

بر اساس مطالعات و تحقیقاتی که پزشکان انجام داده‌اند یک بازه زمانی مشخص برای تپش قلب نرمال در نظر گرفته شده است. اگر ضربان قلب فرد بین این بازه باشد یعنی یک تپش نرمال و عادی دارد. باید ضربان قلب افراد بین ۶۰ تا ۱۰۰ ضربه در دقیقه باشد تا بتوان آن ضربان قلب را جزو ضربان نرمال و عادی دانست. اگر ضربان قلب افراد بین این بازه باشد یعنی دارای یک ضربان عادی و بسیار عالی است. اما اگر تعداد آن از ۱۰۰ افزایش پیدا کند فرد باید حتماً به یک متخصص قلب و عروق مراجعه کرده و مشکل خود را پیگیری کند و در صدد رفع این مشکل برآید. ضربان قلب بالا مشکلات زیادی را ممکن است به مرور زمان برای افراد به وجود بیاورد. پس بهتر است که افراد در صورت مواجهه با این مشکل سریعاً برای درمان اقدام کنند.

علائم تپش قلب عصبی

علائم تپش قلب عصبی

در نظر داشته باشید که تپش قلب عصبی معمولاً ناشی از استرس و اضطراب می‌باشد‌. زمانی که شما این تپش قلب را احساس می‌کنید ممکن است دچار حملات شدید استرسی شده و در یک موقعیت پر از اضطراب قرار گرفته باشید. تپش قلب عصبی معمولاً دارای علائمی می‌باشد و مشکلاتی را برای فرد ایجاد می‌کند. به عنوان مثال ضربان قلب نامنظم و تند سبب به وجود آمدن این حملات در افراد می‌شود‌. تعریق، لرزیدن، سرگیجه، احساس خفگی، تنگی نفس، حالت تهوع، زنگ زدن گوش و سوزن سوزن شدن انگشتان جزو علائمی می‌باشند که همراه با تپش قلب عصبی خود را نشان می‌دهند. معمولاً به این حملات، حملات پانیک نیز گفته می‌شود. بهتر است این علائم را بررسی کرده و در صورت مواجهه با آن به پزشک مراجعه کنید. ممکن است در صورت اتفاق افتادن این حملات مشکلات زیادی برای سلامت شما و قلبتان به وجود بیاید. پس با پیشگیری می‌توانید بهترین درمان را در پیش گرفته و نتایج بسیار خوبی به دست بیاورید.

یک روش بسیار موثر و درمان سریع برای افرادی که اضافه وزن بالایی دارند، انجام  انواع عمل لاغری از جمله جراحی اسلیو معده یا عمل بای‌پس معده است که از شایع ترین عمل معده می‌باشند و حتما باید توسط یک متخصص مجرب انجام شود.

علائم تپش قلب ناشی از کم خونی و یا مشکلات قلبی

شاید برای شما جالب باشد که بدانید یک سری از مشکلات در بدن انسان با تپش قلب همراه می‌باشند. به عنوان مثال کم خونی یکی از مشکلاتی است که ممکن است تپش قلب را نیز برای افراد به وجود بیاورد. در نظر داشته باشید که تپش قلب شدید یکی از علائم فقر آهن در بدن افراد است. زمانی که سطح هموگلوبین کاهش پیدا می‌کند قلب برای حمل اکسیژن بیشتر باید فشار بسیار زیادی را تحمل کند. این حالت می‌تواند ضربان قلب را نامنظم کرد و یا یک تپش قلب غیر طبیعی به وجود بیاورد. افرادی که دچار آنمی شدید هستند با این مشکلات نیز مواجه می‌شوند. این افراد معمولا دارای نارسایی قلبی نیز هستند. افرادی که با فقر آهن مواجه هستند معمولاً علاوه بر تپش قلب با سردرد و سرگیجه، تنگی نفس و رنگ پریدگی نیز روبرو شده و این علائم را دارند. در کنار کم خونی، افرادی که دچار مشکلات قلبی هستند نیز می‌توانند تپش قلب را تجربه کنند.

شما در کنار تپش قلب ممکن است مشکلاتی مانند درد گرفتن قفسه سینه و پشت، احساس حالت سوزن سوزن شدن در نوک انگشتان دست و پا، بی‌حسی، رنگ پریدگی، سردرد و سرگیجه و حالت تهوع را نیز تجربه کنید‌. تمام این عوامل نشان دهنده بروز حملات قلبی می‌باشند. در این صورت فرد با دیدن این علائم باید سریعاً به پزشک مراجعه کرده و از بروز مشکلات قلبی مانند سکته‌های شدید جلوگیری کند. شما باید شدیداً بدن خود را تحت نظر داشته و در صورت کوچک‌ترین تغییری این علامت‌ها را شناسایی کرده و در صدد رفع آن باشید. هر کدام از این علامت‌ها نشان دهنده وجود یک بیماری در بدن فرد می‌باشند. در صورت بی‌توجهی به این علائم ممکن است سلامت فرد را نیز به خطر بیندازند.

علت تپش قلب در زنان

تپش قلب در زنان دارای علت‌های مختلف می‌باشد. انجام ورزش‌های سنگین یکی از این دلایل است. بارداری، یائسگی، قرار گرفتن در محیط استرس‌زا، تغییرات هورمونی ناشی از قاعدگی، ورم مفاصل، مصرف مواد محرک مانند نیکوتین، کافئین، کوکائین، داروهای سرماخوردگی و سرفه و آمفتامین‌ها جزو علت‌هایی می‌باشند که ممکن است در زنان سبب ایجاد تپش‌های شدید شوند. در نظر داشته باشید ورم مفاصل در خانم‌ها نیز می‌تواند ضربان قلب را نامنظم کرده و سبب شدت آن شود.

علت تپش قلب در جوانان

علت تپش قلب در جوانان

بدون شک مصرف داروهای محرک و مصرف مواد مخدر جزو عوامل بسیار مهم در ایجاد تپش قلب برای جوانان می‌باشند. افرادی که مواد مخدر مانند کوکائین، هروئین، آمفتامین و نیکوتین مصرف می‌کنند بدون شک تپش قلب را تجربه خواهند کرد. جوانان باید از مصرف اینگونه مواد بپرهیزند تا مشکلاتی برای سلامتی بدن آنها به وجود نیاید. در نظر داشته باشید که امروزه به دلیل سخت شدن شرایط زندگی، عوامل استرس‌زا بسیار افزایش پیدا کرده اند و جوانان ممکن است در صورت قرار گرفتن در این شرایط دچار تپش قلب شدید شده و ضربان نامنظم قلب را تجربه کنند. پس بهتر است تا جایی که می‌شود از قرار گرفتن در محیط‌های استرس‌زا دوری کنند تا از این طریق سلامت قلب خود را تامین نمایند.

مطالب مرتبط: عوارض مصرف گل

علت تپش قلب در کودکان

تب یکی از علت‌های بسیار شایع در کودکان است که سبب افزایش تپش قلب نیز می‌شود. تب می‌تواند شرایطی به وجود بیاورد که بدن انرژی بیشتری صرف کرده و همین موضوع سبب ایجاد تپش قلب نیز می‌شود. اگر دمای بدن کودکان به بالای ۳۸ درجه برسد ممکن است بر روی ضربان قلب آنها نیز تاثیرات شدیدی بر جای بگذارد. پس بهتر است همواره تب کودک خود را چک کنید. مصرف برخی از داروها نیز می‌تواند در کودکان سبب افزایش تپش قلب و ضربان قلب آنها شود. عوارض جانبی برخی از داروها می‌توانند تپش قلب را به همراه داشته باشند. به عنوان مثال آنتی بیوتیک‌ها یکی از این داروهایی می‌باشند که در کودکان سبب افزایش تپش قلب و تغییر ناگهانی ضربان قلب آنها می‌شود. قبل مصرف هرگونه دارو بهتر است با پزشک کودک خود مشورت کرده و سوالات خود را از او بپرسید تا از به وجود آمدن مشکلات احتمالی جلوگیری کنید.

علت تپش قلب در حالت استراحت

ممکن است برخی از افراد تپش قلب را در حالت استراحت خود نیز تجربه کنند. می‌توان گفت این مشکل به دلیل رعایت نکردن یک رژیم غذایی درست، ورزش نکردن، عوارض داروها، مصرف بیش از حد سیگار، الکل و کافئین رخ می‌دهد. تمام این عوامل ممکن است بر روی بدن انسان‌ها تاثیر گذاشته و سبب شوند که انسان‌ها در هنگام استراحت خود نیز تپش قلب و افزایش ضربان قلب را تجربه کنند.

راه‌های درمان تپش قلب

درمان تپش قلب

بدون شک یکی از بهترین روش‌ها برای درمان تپش قلب دوری از عوامل استرس‌زا می‌باشد. بهتر است از محیط‌هایی که به شما استرس شدید وارد می‌کنند دوری کرده و وارد این جمع‌ها نشوید. همچنین از مصرف کافئین، سیگار و الکل بپرهیزید تا بتوانید تا حدود بسیار زیادی تپش قلب خود را کنترل کنید. در صورت مواجه شدن با هرگونه از این مشکلات باید به پزشک مراجعه کرده و آنها را پیگیری نمایید تا با بهترین روش از بروز این مشکل جلوگیری نمایید.

درمان خانگی تپش قلب

یکی از بهترین روش‌هایی که شما می‌توانید در خانه برای جلوگیری از این مشکل استفاده کنید انجام یوگا و ورزش‌های سبک می‌باشند. کاهش مصرف کافئین و نیکوتین سبب می‌شوند که شما نیز به راحتی این مشکل را کنترل کنید. در نظر داشته باشید که مصرف آب و تنفس آهسته می‌توانند به شما در این زمینه بسیار کمک کنند. نوشیدنی‌های انرژی‌زا نیز می‌توانند ضربان قلب را افزایش دهند. پس بهتر است تا حد ممکن از مصرف این نوشیدنی‌ها خودداری نمایید. در نظر داشته باشید مصرف برخی از داروها به صورت خودسرانه و بدون تجویز پزشک پیامدهای بسیار بدی برای افراد در پی دارند‌.

پس قبل از مصرف هرگونه دارو باید با پزشک متخصص خود مشورت کرده و بنا به توصیه او داروهای مورد نظر را مصرف کنید تا دچار عوارض جبران ناپذیر نشوید‌. مصرف برخی از داروهای گیاهی تا حدود بسیار زیادی به کاهش ضربان قلب کمک می‌کنند. به عنوان مثال مصرف بابونه، بیدمشک، بهار نارنج، گل گاوزبان، اسطوخودوس و … جزو روش‌های سنتی و بسیار عالی هستند که از زمان‌های گذشته برای ضربان قلب استفاده شده و نتایج بسیار خوبی نیز داشتند. شما می‌توانید برای آرام کردن ضربان قلب خود دم کرده گل گاوزبان را مصرف کرده و تاثیرات اعجاب انگیز آن را بر روی ضربان قلبتان مشاهده کنید.

8 پاسخ

  1. پسرم هشت سال سن دارد
    طوری که میبینم قلبش ازحالت عادی کمی بیشتر تپش دارد.
    اما دررفتار وکردارش عادی ونرفتارروزمرگی اش تاثیردیده نمی‌شود.
    البته پرخاشگروزودقهرمیکندنمیدانم مشکل اون باشدیاخیر؟

    1. سلام و وقت بخیر. اگر کودکتان اخیرا دچار بیماری جسمی خاصی نشده است و دارویی مصرف نمیکند بهتر است علت را از پزشک متخصص جویا شوید. اما رفتارهای پرخاشگرانه و قهر کردن علت دیگری دارند که باید راجع به این موضوع بیشتر بررسی کنید و با همسر و کودتان به صورت جداگانه صحبت کنید تا مشکل ریشه یابی شود. استرس یکی از دلایل رفتارهای قهرآمیز در کودکان است که می‌تواند با بیماری های قلبی نیز ارتباط داشته باشد. بنابراین شاید بهتر است به مشاور حوزه کودک نیز مراجعه نمایید. معمولا با ریشه یابی و از بین بردن منشا استرس و اضطراب موارد این چنینی حل می‌شوند.

  2. سلام من ۱۶ سالمه و هر چند وقت قسمت سمت چپ سینم درد میکنه و و قلبم تند تند میزنه
    و صبح ها که از خواب بیدار میشم چشمان سیاهی میره و فک کنم کم خونم
    ایا دچار مشکلات قلبی هستم؟ چه کار کنم

    1. سلام سهیلا عزیز.
      در زنان احساس تیر کشیدن یا درد از ناحیه قلب ممکن است به خاطر پریود یا PMS هم باشد. معمولا خانم‌ها قبل یا گاها بعد از پریود کمی درد از این ناحیه حس می‌کنند. سیاهی رفتن چشم ممکن به خاطر فقر اهن، افت فشار یا قند خون نیز باشد. بنابراین بهتر است شما در اسرع وقت به پزشک مراجعه نمایید. اگر مصرف کافئین، غذهای چرب و فست و فود را کنار بگذارید، پیاده روی و ورزش کنید، و از غذاهای سالم مخصوصا میوه و سبزیجات استفاده کنید به تسریع روند بهبودی تان کمک خواهد کرد.

      1. سلام .من که پسرم 17 سال دارد میگه ضربان اون تند هست.رفتیم پیش دکتر گفت دریچه میترال تند میزنه اما مشکلی نیست.اما خودش باز استرس داره و فک میکنه مشکلی هست

        1. اگر به لحاظ علمی مشکل را برایش شرح دهید و راه حل علمی با مثال قید کنید، ممکن است توجیح شود.

  3. سلام ۲۸سال سن دارم تپش قلبم میره بالا حالت تهوع وسرگیجه و بی حال میشم برای چیه میشه کمکم کنید

    1. سلام
      تپش قلب شما ممکنه ناشی از اختلالات اضطرابی، مشکلات قلبی و یا مشکلات تیروئید و… باشه؛ برای تشخیص دقیق علت علائم باید به پزشک مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منتخب بهترین مقالات دکتر زندی
محبوب ترین مقالات
فرم رزرو نوبت