نکات سلامتی و بهداشتی پیاده روی

نکات سلامتی پیاده روی

با ما همراه باشید تا نکات طلایی  و تدابیر سلامتی پیاده روی را با هم بررسی کنیم.

اقدامات سلامتی  قبل از پیاده روی

بخش مهمی از تدابیر سلامتی پیاده روی، مربوط به اقدامات پیش از پیاده روی است. نکاتی وجود دارد که اگر قبل سفر آن‌ها رعایت کنید، به داشتن سفری راحت کمک زیادی می‌کند. در اینجا شش اقدام مهم مربوط به تدابیر سلامتی پیاده روی، که پیش از پیاده روی باید انجام دهید را با هم بررسی می‌کنیم.

1- چک آپ انجام دهید

اگر از وضعیت سلامتی بدن خود مطمئن نیستید، حتما پیش از سفر چک آپ کامل انجام دهید. اگر مشکلاتی از قبیل کم کاری و پر کاری تیروئید، قند خون و یا فشار خون داشته باشید، ممکن است در طول سفر تشدید شود و شما را با مشکلات سلامتی مواجه کند. به همین دلیل یکی از مهم‌ترین اقدامات قبل از پیاده روی، انجام چک آپ کامل است.

2- رژیم شوک نگیرید!

اگر اضافه وزن دارید، قبل از پیاده روی زمان مناسبی برای گرفتن رژیم‌های غذایی سفت و سخت نیست. رژیم‌های کم کالری بدن را ضعیف می‌کنند و شما باید برای پیاده روی توان کافی داشته باشید. البته این به این معنا نیست که پرخوری کنید و وزن اضافه کنید. بلکه یک رژیم غذایی سالم داشته باشید و از خوردن غذاهای سرخ کردنی، شیرینی و قندها خودداری کنید.

اگر اضافه وزن دارید و قصد دارید برای راحتی در پیاده‌روی مقداری از این اضافه وزن را کم کنید، 10 درصد از کالری روزانه خود را کم کنید و همزمان ورزش کنید. پروتئین غذایتان را بالا ببرید تا عضلات بدنتان را حفظ کنید. خاطر نشان می‌شود که این سفر برای افرادی که BMI بالای 35 دارند، توصیه نمی‌شود.

3- پیاده‌روی و ورزش کنید.

اگر بدن شما برای پیاده روی آماده نباشد، قطعاً همان روز اول سفر به مشکل خواهید خورد. اگر ورزش نمی‌کنید، حتماً یک ماه الی 2 هفته قبل از پیاده روی،  ورزش روزانه داشته باشید. روزانه یک ساعت پیاده‌روی تند را تمرین کنید و اگر برایتان مقدور است به باشگاه بروید و تمرین قدرتی و استقامتی زیر نظر مربی داشته باشید.

4- مراقب تغذیه و غذایتان باشید.

برای جلوگیری از کمبود مواد مغذی در بدن، یک رژِیم غذایی متعادل از مواد غذایی متنوع داشته باشید. بهتر است یک مولتی ویتامین روزانه تهیه کنید و روزی یک عدد مطابق دستور پزشک مصرف کنید.

5- تهیه کارت شناسایی درمانی

یک کارت شناسایی برای خود درست کنید و اطلاعات مهم شامل نام و نام خانوادگی و نام پدر، سن، سابقه بیماری، شماره تلفن ضروری، آدرس، گروه خونی و اسم کاروان مسافرتی خود را روی آن بنویسید. این کارت را در جیب پیراهن و یا جیب جلویی کوله پشتی قرار دهید تا در صورت نیاز دسترسی به آن راحت باشد.

6- تهیه کفش مناسب برای پیاده روی

داشتن کفش مناسب اولین شرط برای تکمیل کردن پیاده روی است. کفش پیاده روی شما همان طور که از اسم آن پیداست باید دقیقاً مناسب پیاده روی باشد و از به همراه آوردن کفش‌های کوه‌نوردی و سنگین و همچنین کفش‌های چرم و دارای کفی سخت باید خودداری کنید.

بهتر است از کفش بند دار استفاده کنید، چرا که در طول پیاده روی طولانی احتمال متورم شدن و ورم کردن پاها وجود دارد. در این حالت می‌توانید کمی بند کفش‌ها را باز کنید تا کفش گشادتر شود و فشار کمتری به پاها وارد شود.

فراموش نکنید که برای پیاده روی، به هیچ وجه کفش نو نپوشید! اگر قصد دارید برای پیاده روی کفش نو تهیه کنید، حتما یک هفته پیش از سفر روزی یک ساعت با کفش نو پیاده روی کنید تا جا باز کند و همچنین مطمئن شوید پای شما در این کفش راحت است.

اقدامات سلامتی و بهداشتی حین پیاده روی

به دلیل پیاده روی طولانی و انجام فعالیت بدنی زیاد، حفظ سلامتی در طول پیاده روی بسیار مهم است.

1- رفع گرفتگی عضلات

به دلیل حمل کوله پشتی سنگین در طول مسیر پیاده روی، ممکن است با گرفتگی عضلات مواجه شوید. برای اینکه کاهش گرفتگی، پاهای خود را داخل آب ولرم و نمک قرار دهید. در اکثر موکب‌ها تشت آب ولرم و نمک برای رفع گرفتگی عضلات کف پا وجود دارد.

برای رفع گرفتی عضلات بدن، روغن کوهان شتر همراه داشته باشید و هنگام خواب روی نقاطی که دارای گرفتگی هستند بمالید و کمی ماساژ دهید.

2- بهداشت عمومی

از نظر وجود سرویس بهداشتی و حمام، نگرانی نداشته باشید، زیرا به تعداد زیاد در بین راه وجود دارد و حتی بعضی از موکب‌ها سرویس بهداشتی فرنگی هم دارند. فقط حتما لوازم بهداشتی مانند شامپو و لیف شخصی همراه خود داشته باشید. حتما یک ظرف کوچک مایع دستشویی و یک اسپری ضد عفونی کننده در کوله پشتی خود قرار دهید.

3- همراه داشتن داروها

اگر داروی خاصی مصرف می‌کنید حتما دارو را به همراه نسخه پزشک همراه خود داشته باشید. داروهایی مانند قرص استامینوفن، قرص سرماخوردگی، قرص حساسیت و قرص معده را حتی اگر مشکلی ندارید همراه خود داشته باشید.

4- استراحت

هر زمان خسته شدید، استراحت کنید. فراموش نکنید که حتی اگر نتوانید تا پایان مسیر و کربلا پیاده روی کنید، به راحتی سوار ون، ماشین و یا اتوبوس‌هایی که در مسیر هستند، خواهید شد و برای رسیدن به کربلا مشکلی نخواهید داشت.

5- نکات تاول پا

در حین پیاده‌روی تاول زدن پا امری اجتناب ناپذیر است. در این صورت باید مراقب باشید که 1.تاول را تخلیه نکنید چراکه مایع درون آن استریل است و اگر ترکانده شود راه ورود میکروب باز می‌شود 2. محل تاول خشک و تمیز نگهداری شود 3. تاول را پانسمان کنید و پانسمان را هر 12 ساعت تعویض نمایید. 4. بهتر است یک دمپایی نرم و راحت به همراه داشته باشد و در صورت لزوم به جای کفش از آن استفاده کنید.

پیشگیری از بیماری‌های گوارشی در پیاده روی

در طول پیاده روی احتمال بروز بیماری‌های گوارشی وجود دارد و اگر در طول سفر بیمار شوید، ادامه‌ی سفر بسیار دشوار خواهد بود و حتی شاید مجبور شوید، سفر را نیمه کاره رها کنید و پیش از رسیدن به کربلا به ایران برگردید.

در مورد جراحی بای‌ پس معده  و  جراحی اسلیو معده  بیشتر بدانید.  در این زمینه می‌توانید به بهترین جراح لاغری در تهران مراجعه کنید.

چند راهکار ساده وجود دارد که با رعایت کردن آن‌ها پیش از مسیر و در طول مسیر، از بروز بیماری‌های گوارشی و سوء هاضمه در طول سفر پیشگیری خواهید کرد. فراموش نکنید که رعایت کردن این تدابیر سلامتی پیاده روی شما را تضمین می‌کند.

1- لیوان شخصی دردار، چنگال، قاشق، بشقاب و بطری خالی برای خوردن آب در کوله پشتی خود داشته باشید.

2- در طول سفر مراقب غذا خوردن خود باشید، و از خوردن مواد غذایی که می‌دانید سیستم گوارشی شما به آن حساس است خودداری کنید.

در مورد درمان اسهال تابستان بیشتر بدانید

3- کمتر غذا بخورید و پرخوری نکنید.

4- مصرف مایعات و آب را افزایش دهید.

5- در مسیر پیاده روی پذیرایی رایگان به تعداد و به فواصل مختلف وجود دارد، به همین دلیل به اندازه مورد استفاده در یک وعده غذا بگیرید و از نگه داری غذا در کوله پشتی خود به مدت بیشتر از یک ساعت جددا خودداری کنید. زیرا به دلیل گرمای هوا امکان فاسد شدن غذا وجود دارد و با خوردن این غذای فاسد بیمار خواهید شد.

پیشگیری از گرمازدگی در پیاده روی

پیاده روی در تابستان امکان گرما زدگی در طول سفر را ایجاد می‌کند. با رعایت چند نکته ساده زیر، از گرمازدگی در پیاده روی پیشگیری خواهید کرد.

1- پوشیدن لباس راحت و خنک

لباس‌های راحت، سبک و مناسب فصل گرما بپوشید. از پوشیدن لباس‌های جین یا پلاستیکی خودداری کنید و حتما کفش مناسب پیاده روی (کتانی یا کفش ورزشی) داشته باشید. عینک آفتابی، کلاه، دستکش و شال گردن هم فراموش نشود.

2- مصرف مداوم مایعات

در طول مسیر پذیرایی‌های زیادی وجود دارد و شربت خنک به صورت رایگان به زائران اکرام می‌شود. سعی کنید تا حد ممکن از خوردن مایعات کافئین دار مانند چای و قهوه که آب بدن را دفع می‌کنند، خودداری کنید و تا جای ممکن مایعات خنک بنوشید.

3- همراه داشتن داروهای گیاهی

عرق کاسنی، خاکشیر و سایر داروهای گیاهی می‌توانند به جلوگیری از گرما زدگی کمک کنند. می‌توانید مقدار کمی از این داروها را در کوله پشتی خود داشته باشید و در صورت نیاز استفاده کنید.

4- همراه داشتن داروهای پوستی و ضد آفتاب

فصل تابستان است و اگر می‌خواهید پوستتان را از آفتاب حفظ کنید، حتما باید ضد آفتاب داشته باشید و هر دو ساعت یکبار آن را روی پوست خود تجدید کنید. همراه داشتن پماد کالامین یا کرم هیدروکورتیزون برای زمانی که پوست شما عرق سوز شده است، بسیار کارآمد خواهد بود.

4 پاسخ

  1. سلام
    از نکات مهم و خوبتون ممنون. عالی بود همه موارد و نکات سلامتی پیاده روی اربعین حسینی.
    دست حسین و یاران باوفایش یاری گر شما باشد.

    1. سلام خدمت شما دوست عزیز
      ممنون از اظهار لطف جنابعالی و خوشحالیم که این مطلب برای شما مفید واقع شد

  2. سلام
    به نظر شما با رعایت همه ی نکات گفته شده و اطمینان از خوب بودن حالم، با توجه به اینکه باردار هستم میتونم به پیاده روی اربعین برم؟

    1. سلام دوست عزیز وقتتون بخیر باشه.
      ضمن آرزوی سلامتی برای شما و فرزندتان، در این مورد بهتر است با پزشک متخصص خود مشورت و همفکری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منتخب بهترین مقالات دکتر زندی
محبوب ترین مقالات
خواص جادویی گزنه برای لاغری
روش های لاغری

خواص جادویی گزنه برای لاغری

خواص جادویی گزنه برای لاغری، این گیاه خارپشتی که شاید بیشتر به عنوان یک گیاه آزاردهنده شناخته شود، در واقع دارای خواص شگفت‌انگیزی است که

مطالعه مقاله
فرم رزرو نوبت