آنفولانزا چیست؟ علائم، درمان و بیشترین زمان شیوع انفولانزا

آنفولانزا

در حال حاضر بیماری‌های بسیار مختلفی افراد را درگیر می‌کنند. بعضی از این بیماری‌ها بسیار ناشناخته هستند و بعضی از آن‌ها از جمله بیماری‌هایی محسوب می‌شوند که سال‌های سال مردم را درگیر خود کرده است. بعضی از بیماری‌ها با توجه به شرایط خاصی از جمله فصل پدید می‌آیند که در ادامه‌ی مطلب ما به بررسی آن خواهیم پرداخت. یکی از بیماری‌های این چنینی، سرما خوردگی است؛ البته با آغاز فصل پاییز علاوه بر بیماری سرماخوردگی، با بیماری آنفولانزا نیز سر‌وکار داریم. این بیماری نیز به اندازه سرماخوردگی از جمله بیماری‌های شناخته شده محسوب می‌شود. ما در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی جامع درباره بیماری انفولانزا ارائه دهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر این مقاله را با دقت مطالعه کنید.

آنفولانزا چیست؟

واژه آنفولانزا شناخته شده ترین نام این بیماری محسوب می‌شود. کلمه “آنفلوآنزا” که نام بیماری در ادبیات پزشکی بوده، از یک کلمه ایتالیایی به معنای “نیروی مخفی ستارگان” گرفته شده است. این بیماری همچنین نام‌هایی مانند “بیماری گریپ” را از سوی مردم به خود اختصاص داده است.

آنفولانزا یک بیماری بسیار مسری است که توسط ویروس خود ایجاد می‌شود. ویروس انفولانزا عموماً در اواخر پاییز، زمستان و اوایل بهار در طول سال شایع‌تر است. علائم این بیماری در عرض 1-3 روز پس از ورود ویروس به بدن ظاهر می‌شود. این بیماری که بسیار در حال رشد است، باعث تحریک قطرات ترشحات فرد در هنگام عطسه، سرفه یا صحبت در هنگام بیماری می‌شود. با استنشاق این قطرات حاوی ویروس یا با لمس اشیایی که حاوی این قطرات هستند مانند دستگیره در یا دکمه آسانسور، بیماری به بدن فرد سالم منتقل می‌شود؛ در ادمه فرد سالم با لمس دست، بینی یا پوست خود به ویروس این بیماری مبتلا خواهد شد.

روند بهبودی افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن مانند دیابت، افراد مسن و کودکان بیشتر طول می‌کشد. انفولانزا سالانه جان 250 تا 500 نفر را در سراسر جهان می‌گیرد.

اگر تمایل دارید که با انواع بیماری‌های ناشی از چاقی آشنا شوید پیشنهاد می‌کنیم به لینک قبل مراجعه نمایید.

آشنایی با انواع آنفولانزا

آنفولانزا که نوعی عفونت تنفسی ناشی از ویروس است، به طور ناگهانی ایجاد شده و بیشتر بینی، گلو و سپس ریه‌ها را درگیر می‌کند. سه نوع مختلف از این ویروس وجود دارد که باعث بیماری می‌شوند. A، B و C از انواع این بیماری هستند.

آنفولانزای A معمولاً سیر شدیدتری دارد و می‌تواند بر توده‌ها تأثیر بگذارد. آنفولانزای B بیشتر کودکان را مبتلا می‌کند و انفولانزای ناشی از این ویروس علائم خفیفی دارد. آنفولانزای C عموماً روی حیوانات مؤثر است. این بیماری سالانه افراد زیادی را بیمار می‌کند. انواع مختلفی از ویروس‌های انفولانزا وجود دارد و ساختار ویروس به راحتی تغییر می‌کند. به همین دلیل است که هر ساله انواع مختلفی از ویروس‌های این بیماری ظاهر می‌شود. این مسئله باعث می‌شود که فرد هر سال دوباره به این ویروس یا بیماری مبتلا شود.

انواع آنفولانزا

جدیدترین علائم آنفولانزا

انفولانزا عمدتاً یک بیماری خفیف است و افراد مبتلا معمولاً در عرض 7 روز بهبود می‌یابند. البته این بیماری در افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن، سالمندان، کودکان و زنان باردار شدیدتر است. ای بیماری می‌تواند باعث بستری شدن در بیمارستان و حتی مرگ برای افرادی با این ویژگی‌ها شود.

یک روش بسیار موثر و درمان سریع برای افرادی که اضافه وزن بالایی دارند، انجام  انواع عمل لاغری از جمله عمل اسلیو معده و جراحی بای‌پس معده است که از شایع ترین عمل معده می‌باشند و حتما باید توسط یک متخصص مجرب انجام شود.

جدیدترین علائم آنفولانزا را می‌توان به شرح زیر فهرست کرد؛

  • تب 38 درجه و بالاتر،
  • خستگی،
  • ضعف،
  • سردرد،
  • دردهای عضلانی و مفاصل،
  • سرفه خشک،
  • آبریزش بینی،
  • عطسه،
  • مشکلات تنفسی،
  • گلو درد،
  • حالت تهوع،
  • استفراغ،
  • احساس سردی،
  • تعریق.

بهترین دارو برای آنفولانزا

گزینه‌های درمانی مختلفی برای کاهش شدت علائم آنفولانزا وجود دارد. این داروها که به عنوان داروهای ضد ویروسی شناخته می‌شوند، باید با توصیه پزشک مصرف شوند. از آنجایی که این بیماری، یک بیماری ویروسی است، آنتی بیوتیک‌ها در درمان بیماری موثر نیستند. اگر با علائم این بیماری به پزشک مراجعه می‌کنید باید از داروهای تجویز شده توسط پزشک در دوز و مدت زمان مشخص استفاده کرده و در طول بیماری مایعات فراوان بنوشید. رژیم غذایی سالمی داشته باشید و دست‌های خود را مرتب بشویید. برای جلوگیری از انتقال بیماری به افراد دیگر هنگام سرفه یا عطسه از دستمال یکبار مصرف استفاده یا در صورت نبودن دستمال باید با داخل آرنج، دهان را بپوشانید. بهترین داروهای این بیماری، می‌توانند موارد زیر باشند؛

  1. مسکن‌ها: مسکن‌هایی مثل استامینوفن و ایبوپروفن، بدن درد بیماری مورد نظر را برطرف کرده و می‌توانند از تب و سردرد بکاهند.
  2. ضد احتقان‌ها: داروهای ضد احتقان، گرفتگی بینی را رفع کرده و مانع هر گونه فشار بر بینی، گوش و سینوس می‌شوند. این دسته از داروها می‌توانند دارای یک سری عوارض باشند و به همین دلیل باید زیر نظر پزشک مصرف شوند.
  3. اکسپکتورانت‌ها: این دسته از داروها می‌توانند به خوبی ترشحات سینوسی، سرفه و همچنین سر درد را تسکین دهند.

بهترین دارو برای آنفولانزا

 

راه‌های پیشگیری از انفولانزا

  • بهتر است برای پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا، دست‌های خود را مرتب شسته و از دست زدن به چشم، گوش و دهان خود جلوگیری کنید.
  • به اندازه کافی در طول روز استراحت داشته باشید تا درگیر این بیماری نشوید.
  • از تماس نزدیک با افراد مختلف دوری کنید و اگر شاغل هستید، به صورت روزانه سطوح اشیا را تمیز و ضد عفونی کنید.
  • به اندازه‌ی کافی آب بنوشید؛ چراکه مصرف زیاد آب اعضای داخلی بدنتان را شست و شو می‌دهد.
  • زمانی که به این بیماری مبتلی شدید، در خانه بمانید.

پیشنهاد مطالعه مطالب مرتبط: درد سمت چپ شکم نشانه چیست؟

راه های پیشگیری از انفولانزا

درمان سریع آنفولانزا به روش خانگی

داشتن یک رژیم غذایی متعادل، مصرف برخی از مواد غذایی که برای انفولانزا مفید هستند و نوشیدن آب فراوان به شما کمک می‌کند تا راحت‌تر به این بیماری غلبه کرده و سریع‌تر بهبود پیدا کنید. اگر مصرف آب برای شما مشکل است، آبمیوه‌های طبیعی و سوپ‌های خانگی نیز در آب مصرفی روزانه گنجانده می‌شوند.

همه سوپ‌های خانگی، به ویژه سوپ مرغ، منابع مایع و کربوهیدرات هستند. علاوه بر این، مصرف مایعات را می‌توان با چای‌های گیاهی دارویی تکمیل کرد. از دمنوش‌های موثر در این بیماری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد؛

  • دمنوش آویشن،
  • دمنوش گل محمدی،
  • دمنوش مریم گلی،
  • دمنوش اکالیپتوس،
  • دمنوش زنجبیل،
  • چای سبز،
  • دمنوش عسل و زنجبیل.

ویتامین C به افزایش مقاومت عمومی در برابر آنفولانزا و سرماخوردگی کمک می‌کند. برای تامین این ویتامین باید به استفاده از فلفل تازه (سبز یا قرمز)، لیمو، پرتقال، نارنگی، گریپ فروت، جعفری، شاهی، گل کلم، کیوی و اسفناج تاکید کرد.

پیاز جزء ضروری فرهنگ غذایی ما و سیر که “آنتی بیوتیک طبیعی” به شمار می‌رود نیز نقش مهمی در افزایش مقاومت عمومی بدن و درمان سریع این بیماری دارند.

در دوره‌هایی که آنفولانزا و سرماخوردگی شایع هستند، ماهی تازه را نباید از سفره حذف کرد. به این ترتیب پروتئین با کیفیت و اسیدهای چربی مثل امگا 3 در اختیار بدن قرار می‌گیرد. اگر ماهی به طور کلی به صورت کبابی یا بخارپز مصرف شود، ارزش غذایی خود را در طول پخت از دست نمی‌دهد.

2 پاسخ

    1. سلام دوست عزیز وقت شما بخیر باشه
      سرماخوردگی و آنفولانزا بیماری‌های تنفسی هستند که توسط ویروس‌های مختلف ایجاد می‌شوند. سرماخوردگی تنها دستگاه تنفسی فوقانی را درگیر می‌کند، در حالی که آنفولانزا بر کل دستگاه تنفسی از جمله ریه‌ها تأثیر می‌گذارد. بنابراین علائمی مانند درد، تب و خستگی در این بیماری شدیدتر از سرماخوردگی است. تب، سرفه و سردرد که در سرماخوردگی نادر است، معمولاً در بیماری مورد نظر وجود دارد. سرماخوردگی می‌تواند باعث سینوزیت و گوش درد شود، در حالی که این بیماری می‌تواند باعث برونشیت و ذات الریه شود. در حالی که نمی‌توان از سرماخوردگی پیشگیری کرد، اما می‌توان از آنفولانزا با واکسیناسیون و داروهای ضد ویروسی پیشگیری کرد. در بیماری ناشی از ویروس انفولانزا، بدترین روزهای بیمار 3-4 روز اول است. علاوه بر این، بیماری مورد نظر در 24 تا 72 ساعت اول مسری می‌شود. بنابراین فرد می‌تواند بدون اینکه متوجه شود که بیمار است، ویروس را به افراد دیگر منتقل کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منتخب بهترین مقالات دکتر زندی
محبوب ترین مقالات
خواص جادویی گزنه برای لاغری
روش های لاغری

خواص جادویی گزنه برای لاغری

خواص جادویی گزنه برای لاغری، این گیاه خارپشتی که شاید بیشتر به عنوان یک گیاه آزاردهنده شناخته شود، در واقع دارای خواص شگفت‌انگیزی است که

مطالعه مقاله
فرم رزرو نوبت