درمان سریع انواع جوش زیر پوستی

درمان جوش زیر پوستی

جوش زیر پوستی به دانه‌های ریزی که زیر لایه‌ی رویی پوست رشد می‌کنند می‌گویند. این جوش‌ها شاید در ظاهر خیلی تاثیری بر پوست ما نگذارند و حتی گاهی دیده نشوند اما بی‌توجهی و درمان نکردن آن‌ها ممکن است به مشکلات جدی‌تر پوستی منجر شود. ضمنا این جوش‌های زیر پوستی در خیلی از موارد ریشه‌ی هورمونی دارند که درمان آن‌ها از اهمیت بالایی در سلامت پوست برخوردار است.

یک روش بسیار موثر و درمان سریع برای افرادی که اضافه وزن بالایی دارند، انجام  انواع عمل لاغری از جمله جراحی اسلیو معده یا عمل بای‌پس معده است که از شایع ترین عمل معده می‌باشند و حتما باید توسط یک متخصص مجرب انجام شود.

جوش زیر پوستی صورت

معمولا بیشترین نقطه‌ای که شاهد تجمع این جوش‌ها هستیم، زیر پوست صورت است. جوش زیر پوستی صورت علاوه بر اینکه نشانه‌ی آسیب پوستی است که باید زودتر به آن رسیدگی شود، به علت در معرض دید بودن پوست صورت خصوصا در خانم‌ها بسیار مورد توجه است.

جوش زیر پوستی صورت

علت جوش زیر پوستی

معمولا انباشته شدن چربی و سبوم در زیر پوست باعث ایجاد جوش می‌شود. چه این جوش‌ها سرسیاه باشند چه نه، باید برای بر طرف کردن این جوش‌ها در مرحله‌ی اول، به دنبال ریشه‌یابی علت آن‌ها باشیم.

هورمون‌ها

تغییرات و نوسانات هورمونی در افراد مختلف اثرات متفاوتی می‌گذارد اما در شایع ترین حالت ممکن، تغییرات هورمونی افراد در سنین بلوغ باعث افزایش هورمونی به نام آندروژن که هوورمون جنسی است می‌شود. ترشح هورمون آندروژن که باعث ایجاد غدد چربی می‌شوند.

جوش زیر پوستی هورمونی

علاوه بر این خانم‌ها در سنین یائسگی و همین‌طور قاعدگی دچار تغییرات بارز هورمونی می‌شوند. این نوسان هورمونی معمولا در پوست صورت و به‌شکل جوش‌های زیر پوستی نمایان می‌شود.

برای آشنایی با بهترین روش‌های چربی‌سوزی با تغذیه مطلب قبل را مطالعه کنید.

ژنتیک

ژنتیک عاملی است که ما هیچ دخالتی در آن نداریم ولی به طور مستقیم و در ابعاد مختلفی در سلامت ما اثرگذار است.

یک مطالعه در انگلستان از میان 400 نوجوان دو‌قلو نشان داده، 81 درصد جوش آن‌ها ریشه‌ی ژنتیکی داشته اند.

جوش زیر پوستی ژنتیکی

استرس و اضطراب

استرس و اضطراب، مخصوصا اگر مزمن و دائمی باشد از مهم‌ترین دلایل جوش‌ و علی‌الخصوص جوش زیر پوستی زدن است. در بسیاری از موارد مشاهده شده فردی که تغذیه‌ی کاملا سالمی را دنبال می‌کند و روتین و مراقبت پوستی مناسبی هم دارد، در مقطعی دچار جوش زیر پوستی می‌شود. در این موارد معمولا با ریشه‌یابی کافی به نقش استرس مزمن در ایجاد جوش زیرپوستی می‌رسیم.

طبق نتایج تحقیقات استرس باعث افزایش ترشح هورمون‌های استرس مثل کورتیزول می‌شود که این هورمون‌ها سد دفاعی پوست را در هم می‌شکنند و باعث افزایش چربی زیر پوستی می‌شوند.

حساسیت دارویی

در برخی موارد نادر، مصرف یکسری گروه‌های دارویی مثل کورتیکواستروئیدها خصوصا برای افرادی که پوست حساس دارند، باعث ترشح سبوم و اینجا جوش زیر پوستی می‌شود.

انواع جوش زیرپوستی

جوش‌های زیر پوستی انواع مختلفی دارند و در نقاط مختلفی از بدن دیده می‌شوند. اطراف بینی، روی بینی، اطراف چشم، پیشانی و روی چانه از متداول‌ترین نقاط پوست صورت‌اند که دچار جوش می‌شوند. این جوش‌ها ممکن است ریز و متعدد یا یک عدد و بزرگ باشند.

انواع جوش زیرپوستی

درمان جوش زیرپوستی

به بیان ساده برای درمان این جوش‌های زیر پوستی بعد از شناسایی و ریشه‌یابی علت جوش باید روش درمانی متناسب با آن را پبدا کنیم. درمان جوش زیر پوستی به روشی که در آن چربی انباشته شده زیر پوست تخلیه می‌شود اشاره دارد. در ادامه نگاهی به معروف‌ترین‌ و کاربردی‌ترین روش‌های درمانی می‌اندازیم.

درمان جوش زیر پوستی با لیزر

در درمان با لیزر،  هدف کاهش التهاب و چربی زیر پوست است. در درمان این ضایعه‌ی پوستی، اشعه‌ی لیزر با هدف قرار دادن عوامل پاتوفیزیولوژی به پاکسازی پوست می‌پردازد.

بهترین دارو و پماد‌ها برای از بین بردن جوش زیر پوستی

برای استفاده از مناسب‌ترین دارو باید توجه داشته باشید که محصولات موضعی موجود در بازار هر کدام با ویژگی‌ها و ترکیبات متفاوت، تاثیر متفاوتی در پوست شما می‌گذارند. به طور کرم‌های ضد جوش شامل ترکیبات زیر‌اند:

کرم ضد جوش زیر پوستی

  • بنزوئیل پراکسید یکی از ترکیبات موثر در درمان آکنه و جوش زیر پوستی است. این ترکیب باکتری‌هایی که موجب جوش زدن می‌شوند را کاهش می‌دهد.
  • نیاسینامید اسید منافذ باز پوستی رو کم می‌کند و باعث کاهش تجمع چربی روی پوست صورت می‌شود.
  • سالیسیلیک اسید با حذف و لایه برداری سلول‌های مرده‌ی پوستی به کاهش چربی پوست کمک می‌کند.
  • آلفا هیدروکسی اسید یا همان محصولات حاوی AHA هم به لایه برداری و کنترل چربی پوست کمک می‌کند.
  • محصولات حاوی رتینوئید هم به تمیز کردن منافذ پوستی کمک بسیاری می‌کند.

پاکسازی صورت، بهترین روش درمان جوش زیر پوستی

همانطور که پیش‌تر گفته شد، به طور خلاصه ترشح چربی کنترل نشده و کاذب باعث ایجاد جوش زیر پوستی می‌شود. بنابراین موثر‌ترین روش درمان این جوش‌ها یک مراقبت و روتین پوستی برای کنترل هر چه بیشتر این چربی‌ها است. برای یک روتین مراقبت پوستی خوب، با توجه به نوع پوست خود می‌توانید از محصولاتی که حاوی ترکیبات کنترل چربی مثل رتینوئید‌ها، آلفا هیدروکسی اسید‌ها و… اند استفاده کنید.

درمان خانگی و طبیعی جوش زیرپوستی ریز

برای درمان جوش زیرگوستی در خانه اولین نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که با ترکاندن و فشار دادن آن‌ها را تحریک نکنید. بعد از آن می‌توانید با تمیز و مرطوب نگه داشتن دائم پوست خود را کمتر در معرض این جوش‌ها قرار دهید.

پیشنهاد مطالعه: بهترین زمان مصرف عرق کاسنی برای درمان جوش صورت

روغن درخت چای و درمان جوش سفت زیر پوستی

روغن درخت چای یک عصاره‌ی معجزه آسا برای کاهش سریع التهاب پوستی و جوش است. استعمال روغن درخت چای نهایتا دوبار در روز به دلیل خواص ضد‌التهابی‌ای که دارد، به درمان جوش‌های تکی زیر پوستی کمک می‌کند.

روغن درخت چای برای جوش

جوش زیر پوستی بزرگ و سفید

جوش‌های زیرپوستی یا ریز و متعدد‌اند که سطحی از پوست را اشغال می‌کنند، یا یک جوش بزرگ‌ است که در ناحیه ای رشد کرده. در هر صورت درمان هر دو یکسان است و باید با انجام اقدامات مراقبتی چربی آن قسمت را کنترل کنیم.

جوش زیر پوستی بینی

برای از بین بردن و کنترل چربی جوش اطراف بینی که غالبا سرسیاه هم هستند، می‌توانید از ماسک‌ها و پد‌های تمیز‌کننده‌ی بینی هم در کنار باقی مراقبت‌ها استفاده کنید.

پیشنهاد مطالعه: با خواص انار برای سلامتی بیشتر آشنا شوید.

جوش زیر پوستی زیر بغل

احتمالا تا اینجای مقاله متوجه شده‌اید که باکتری و کثیف شدن یک ناحیه به تحریک غدد چربی و ایجاد جوش منجر می‌شود. بنابراین جوش زیرپوستی در ناحیه‌ی زیر بغل به دلیل غدد فعال چربی و تعریق زیاد این ناحیه خیلی شایع است. اگر می‌خواهید از شر جوش‌های زیر بغل خلاص شوید، از رعایت بهداشت فردی و استحمام مداوم با مواد شوینده‌ی کاربردی غافل نشوید.

جوش زیر پوستی اطراف چشم

شالازیون که به تجمع و انسداد چربی در اطراف لبه‌ی پلک اتفاق می‌افتد می‌گویند، از شایع‌ترین جوش‌های نزدیک چشم است. معمولا برای درمان این ضایعه‌ی پوستی از روش‌های متداول پاکسازی پوستی استفاده می‌کنند.

جوش زیر پوستی چشم

جوش زیر پوستی پیشانی

پیشانی یکی از نواحی صورت است که به دلیل نزدیکی با موهای سر و احتمال برخورد محصولات مراقبتی مو به آن، در برخی افراد مستعد زودتر کثیف شدن و در نتیجه بیشتر جوش زدن است. به همین دلیل اگر پیشانی شما هم جوش‌های طولانی بیشتری از دیگر نواحی صورتتان می‌زند، پیشنهاد میکنیم به بهداشت آن توجه بیشتری نشان دهید.

جمع‌بندی

جوش زیر پوستی یکی از ضایعات پوستی رایج در میان افراد است. به دلیل اینکه بیشترین محل تجمع این چربی‌ها در پوست صورت است و ظاهر افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد، پاکسازی و درمان این جوش‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. برای درمان جوش‌های زیر پوستی می‌توانید از روش‌ها و محصولاتی که به پاکسازی و کنترل چربی صورت منجر می‌شود استفاده کنید.

 

6 پاسخ

  1. سلام ممنون از مطالب خوبتون
    میخواستم بدونم گرما از دلایل بروز جوش زیرپوستی محسوب میشه؟

    1. سلام وقت بخیر گرما به صورت غیرمستقیم روی هورمون‌ها تاثیرداره اما برای تشخیص قطعی انجام آزمایش و مراجعه به پزشک لازمه.

      1. سلام خسته نباشید ممنون میشم جواب سوال منو بدید.صورت من الان بیش از ۱۳ساله دارای جوش‌های زیرپوستی ریز و میلیاردی هر یک سانت صورتم ۲۰۰سوراخ ریز داره همیشه فشار میدم وحشت ناک جوش ها همه باهم فیتیله ای میزنه بیرون همیشه چرک داره ای خدا تمومی ندارم خیلی بوی بدی هم دارن وققتی فشار میدم میان بیرون تورا خدا دارو خوب بهم بدید من دکتر هم رفتم نشده

        1. کاربر گرامی،
          از |انجایی که با توجه به توصیفاتتان مدت زمانی طولانی‌ای است که از این مسئله رنج می‌برید، بهتر است سریعا به پزشک فوق متخصص پوست و زیبایی مراجعه نمایید تا بهترین راهکار برای شما ارائه گردد.

  2. سلام من یه هفتس که یه جوش گنده زیر پوستی روی شقیقم زدم اصن خوب نمیشه چشممم گوشم سرم درد میکنه باهاش لطفا اگه راهکاری بلدین بگین بهم ازین درد خلاص شم

    1. سلام
      جوش‌های زیرپوستی باعث ایجاد التهاب و تورم می‌شوند و ممکنه به عصب‌های اطراف فشار بیارن و باعث درد و ناراحتی بشن. گاها ممکنه این جوش‌های زیر پوستی باغث ایجاد عفونت بشن که درد و التهاب در این صورت تشدید خواهد شد. استفاده از کمپرس سرد برای کاهش درد و التهاب و تمیز نگه داشتن پوست توصیه میشه. اگر جوش خیلی بزرگی باشه و تب هم جزو علائمتون هست پیشنهاد میشه حتما به پزشک مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منتخب بهترین مقالات دکتر زندی
محبوب ترین مقالات
فرم رزرو نوبت