مصطکی یک صمغ زرد رنگ است که در فصول گرم سال از ساقه و شاخههای درختی به همین نام به بیرون تراوش میکند. گیاه مصطکی خواص بیشمار درمانی دارد. علاوه بر خواص درمانی، کمک به لاغری و کاهش وزن نیز از جمله مزایای مصرف این گیاه است. مصطکی از جمله گیاهان لاغری است که به دلیل هزینۀ کم و عوارضهای احتمالی اندک، بسیار موردپسند واقع شده است. با ما همراه باشید تا در ادامه شما را با طریقۀ مصرف مصطکی برای لاغری آشنا کنیم.
مصطکی، یک گیاه ضد بلغم
این گیاه بسیار شبیه کندر است و در درمان گرفتگی گوش، بهبود سرفه، بهبود بوی بد دهان، تقویت قوای بدن، تسکین درد مفاصل، تقویت حافظه و لاغری استفاده میشود. در طب سنتی دربارۀ اثربخشی مصطکی برای لاغری تحقیق بسیاری صورت گرفته است. اگر قصد دارید از این گیاه برای لاغری استفاده کنید توصیههای زیر را جدی بگیرید.
- از مصطکی شیمیایی برای کاهش وزن استفاده نکنید. مصطکی اصل، صمغ گیاه است و برعکس مصطکی شیمیایی با کمی فشار پودر نمیشود. مصطکی تقلبی، رنگ متمایل به زرد دارد و تکههای آن تقریبا هم اندازه هستند. طعم مصطکی اصل به کندر شباهت دارد. مزۀ واقعی آن مانند خرمالو کمی گس است و دهان را جمع میکند.
- گیاه مصطکی به بلغمزدا معروف است. افراد بلغمی مزاج استعداد چاقی دارند و به سختی قادر به کاهش وزن خود هستند. ایجاد اعتدال بین تمام اخلاط بدن مهم است و در غیر این صورت باعث بروز بیماری و یا افزایش و کاهش وزن میشود. چنانچه دچار غلبۀ بلغم هستید و نمیتوانید وزن خود را کاهش دهید، میتوانید از گیاه مصطکی که قویترین داروی ضد بلغم است استفاده کنید.
- طبع مصطکی گرم و خشک است. به همین دلیل استفادۀ زیاد آن برای افراد صفراوی مزاج مناسب نیست. اما برای افراد بلغمی، سوداوی و دموی خواص زیادی دارد. چنانچه افزایش وزن شما در اثر غلبۀ دم و یا بلغم است، میتوانید از مصطکی به عنوان مصلح استفاده کنید.
- این گیاه بدون مشورت با پزشک توسط کودکان برای مصارف درمانی و یا کاهش وزن مصرف نشود. زیرا ممکن است ایجاد حساسیت کند یا سبب اسهال شود.
- در صورتی که بیماری زمینهای دارید و از داروی خاصی استفاده میکنید، از مصطکی برای لاغری استفاده نکنید. ممکن است تداخل دارویی این گیاه با داروی شیمیایی مشکلساز شود.
یکی از روشهای موثر کاهش وزن انجام جراحی بای پس معده است. برای این کار میتوانید از بهترین جراح چاقی در تهران مشاوره بگیرید.
طریقۀ مصرف مصطکی برای لاغری
شما میتوانید برای آگاهی دربارۀ طریقۀ مصرف مصطکی برای لاغری با افراد متخصص مشورت کنید. آگاهی از طبع پایۀ شما ضروری است و موارد تداخل دارویی این گیاه نیز باید بررسی شود. این گیاه صمغی را از مرکزی معتبر تهیه کنید و از آن مانند آدامس استفاده کنید. گیاه مصطکی را میتوان مثل آدامس در دهان گذاشت و جوید. البته به صورت پودر، شربت و کپسول نیز موجود است.
روغن مصطکی هم در بازار وجود دارد که برای مشکلات پوستی کاربرد فراوان دارد. از مصطکی میتوان به صورت جویدن، جوشانده، دم کرده و مکیدن استفاده کرد. طریقۀ مصرف مصطکی برای لاغری و به منظور درمان بیماریهای مختلف با یکدیگر متفاوت است و بهتر است متخصص طب سنتی دستورات لازم را ارائه کند. به طور معمول از مصطکی روزی سه بار و هربار 6 عدد از تکههای آن را میتوان مصرف کرد.
یک رژیم لاغری خوب که در طب سنتی کاربرد دارد، استفاده از مخلوط مصطکی، زنیان، آویشن، عسل و سیاهدانۀ نیمکوب شده است. از این ترکیب میتوان قبل از خواب و یا به صورت ناشتا در صبح استفاده کرد. اگر قبل از خواب از این ترکیب استفاده میکنید یادتان باشد که در وعدۀ شام غذاهای گرم استفاده کنید.
علاوه بر آشنایی با طریقۀ مصرف مصطکی برای لاغری، ضروری است که این نکات را نیز به خاطر داشته باشید. بهتر است رژیم لاغری حاوی مصطکی در فصول سرد سال استفاده شود زیرا فصل تابستان فصل غلبۀ صفراست و مصرف گیاهان دارویی صفراساز ممکن است مشکلساز شود. مصرف غذاهای سرد و تر که بلغمزا هستند باید به حداقل ممکن برسد. این رژیم لاغری همراه با مصرف ارده و شیره در وعدۀ صبحانه، مالیدن روغن سیاهدانه روی چربیهای شکم و بادکش کتف و شکم میتواند تاثیر شگرفی روی کاهش وزن شما داشته باشد.
در مورد روشهای لاغری موثر بیشتر بدانید
طریقۀ مصرف روغن مصطکی برای لاغری
در طب سنتی از روغن مصطکی برای آب کردن چربیهای بدن استفاده میشود. یعنی علاوه بر مصرف صمغ خوراکی این گیاه برای لاغری، از روغن آن نیز برای این منظور میتوان استفاده کرد. علاوه بر لاغری، از روغن مصطکی برای درمان انواع زخمها، شفافیت پوست، درمان درد چشم، درمان ضعف معده و به عنوان نرمکننده نیز استفاده میشود. روغن مصطکی از میوۀ این درخت استخراج میشود.
طریقۀ مصرف روغن مصطکی برای لاغری به این صورت است که چند قطره از این روغن را روی شکم بریزید و در جهت عقربههای ساعت شکم خود را ماساژ دهید. اگر از چاقی موضعی در سایر قسمتهای بدن رنج میبرید، میتوانید از همین روش برای لاغری آن اندامها استفاده کنید.
دلیل تاثیر روغن مصطکی روی لاغری چربیهای موضعی این است که روغنهای با طبع گرم این خاصیت را دارند که چربی را از بین ببرند. اما باید مراقب باشید در مصرف این روغنها زیادهروی نکنید. در صورت افراط ممکن است چربی مفید بدن نیز از بین برود.
از روغن مصطکی در پخت غذا نیز میتوانید استفاده کنید. این روغن گیاهی میتواند جایگزینی برای روغن زیتون باشد.
سخن پایانی
در این مقاله دربارۀ طریقۀ مصرف مصطکی برای لاغری صحبت کردیم. صمغ گیاه مصطکی که به صورت یک درختچه شبیه درخت پسته است، کاربردهای فراوانی در درمان بیماریهای مختلف و کاهش وزن دارد. با وجود خواص بیشمار این گیاه، باید در مصرف آن اعتدال را رعایت کرد. عوارضی مانند سرگیجه و سردرد در نتیجۀ افراط در مصرف این گیاه صمغی به وجود میآید. در دوران بارداری و شیردهی مصرف مصطکی به طور کامل ممنوع است.
مصطکی به طرق مختلفی استفاده میشود. بهتر است قبل از اقدام به لاغری و یا استفاده از مصطکی برای کاربرد درمانی، با متخصص طب سنتی مشورت شود تا از مشکلات احتمالی جلوگیری گردد. پزشک طب سنتی نسبت به وضعیت و شرایط بدنی شما، بهترین طریقۀ مصرف مصطکی برای لاغری را به شما پیشنهاد خواهد داد.
8 پاسخ
خوب بود ، ممنون
کاش غذاها و میوه های سرد وتر را نیز بیان میکردید ، و خوانندگان محترم ، با دید و بینش بهتری تصمیم گیری می کردند.و چاقی نیز دو شکل شحمی و لحمی است هر کدوم روش خاصی داره،
سلام دوست عزیز وقت شما بخیر
در دیگر مطالب، درمورد میوهها و وعدههای غذایی متفاوت صحبت کردیم که با مراجعه به بخش مقالات میتوانید آنها را مطالعه کنید.
از اینکه در نظرسنجی شرکت کردید سپاسگزاریم.
مرسی از مطلب مفیدتون
توی مقاله ذکر کردید که مصرف مصطکی با عسل هم توصیه شده. براتون مقدور هست که خواص و کاربرد استفاده از مصطکی با عسل رو توضیح بدید؟
سلام وقت شما بخیر
مصرف مصطکی با عسل علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن و تقویت نیروی جنسی آقایان، باعث کاهش و قطع خونریزیهای شدید در دوران قاعدگی بانوان نیز میشود.
زمان ماندگاری و تاثیرگذاری این ترکیب زیاد است و حتی برای مومیایی کردن اجساد در مصر باستان نیز از آن استفاده میشده.
خوشحالیم که مطالب برای شما مفید واقع شده است
مصطکی خریداری کردم رنگش زرد لیمویی است و قطعات بسیار ریز.ایا اصل است و جویدن آن کفایت میکند؟ طبعم بلغم سوداست.
ممنونم
سلام دوست عزیز وقت بخیر.
مصطکی اصل رنگ زرد شفاف دارد و حدودا به اندازهی نخود میباشد. برخی معتقدند که معتدل است و برخی نیز بر این باور هستند که مصطکی دارای طبع گرم و خشک است؛ با توجه به طبع سوداوی شما، با مزاج شما همخوانی دارد.
از کجا میشه مصطکی اصل رو پیدا کرد ؟
سلام دوست عزیز وقت شما بخیر. میتوانید از عطاری، مصطکی را تهیه کنید.