تاثیر مصرف لیراگلوتاید
به گزارش bbc از تاثیر تزریق لیراگلوتاید لاغری، در سراسر جهان میتوان به لاغری بدون عوارض اشاره کرد و حتی کاهش ابتلاء به بیماریهای خطرناک قلبی و بروز عوارض دیابت نوع دوم را نیز از تاثیرات این دارو، دانست. در ادامه به بررسی جوانب مختلف استفاده از لیراگلوتایید به صورت مفصل میپردازیم.
معرفی داروی تزریقی لیراگلوتاید
لیراگلوتاید به افزایش ترشح انسولین از پانکراس کمک میکند و در عین حال تولید گلوکاگون را کاهش میدهد. این نوع مکانیزم به کنترل سطح قند خون کمک میکند. علاوه بر این، لیراگلوتاید باعث کاهش اشتها و کاهش وزن هم میشود که هر دو عامل سبب بهبود قلب و عروق میشود.
این داروی تزریقی فاکتورهای مشابهی از یک هورمون در بدن انسان بهنام اینکرتین را دارد و این همپوشانی بدن انسان را دچار حساسیت به مواد خارجی نمیکند. به نوعی این دارو مانند واکسن در راستای کاهش وزن و کنترل دیابت کمک خواهد کرد. از ساز وکار دیگر این دارو به این مورد اشاره شده که با کنترل انسولین و قندخون باعث هضم نرمال غذا شده و روند کاهش وزن و اکسیژنرسانی به قلب را تسریع میبخشد. با توجه به این خصوصیات عوارض خاصی از این دارو در روند استفادهی انسان مشاهده نشده و توصیهی گروههای پزشکی به این دارو معطوف هست البته تاثیر اسلیومعده را نیز نمیتوان در درمان نادیده گرفت.
در ادامه میتوانید با صحبتهای دکتر زندی، متخصص لاغری درباره تاثیر لیراگلوتاید بر لاغری و راههای پیشگیری از انواع بیماری با استفاده از این دارو اطلاعات بیشتری کسب کنید.
این دارو با برند تجاری ویکتوزا و ساکسندا هم شناخته میشود اما تفاوتهایی در روند استفاده این گروه وجود دارد.
داروی ویکتوزا بیشتر برای مهار دیابت نوع یک همراه با رژیم لاغری مصرف میشود و در مطالعات جدید تاثیر شگفت انگیزی در کاهش حمله قلبی با لاغری را نشان داده چرا که چاقی زیاد و اکثر مشکلات قلبی مربوط به دیابت است.
یکی از داروهای موجود در گروه لیراگلوتاید که بهصورت اختصاصی تنها برای افراد دارای اضافه وزن بالا مورد استفاده قرار میگیرد، داروی تزریقی ساکسندا هست. تزریق لیراگلوتاید در لاغری بسیار تاثیرگذاراست ولو اینکه ساکسندا همراه با رژیم لاغری استفاده میشود و مورد استفادهی دیگری ندارد اما برای افرادی که از چاقی رنج میبرند و از عمل واهمه دارند، بهترین روش لاغری تزریق این دارو است.
ملیتاید نیز یکی دیگر از انواع لیراگلوتاید به حساب میآید که بهصورت تخصصی به درمان دیابت نوع دوم پرداخته و مشکلات ناشی از این بیماری را کاهش میدهد.
فواید لیراگلوتاید
- کنترل میزان ترشح انسولین
- کنترل اشتها
- کاهش اشتها در صورت چاقی
- کاهش روند هضم غذا در افراد چاق
- خونرسانی به ماهیچه قلبی
- تصحیح روند اکسیژن رسانی
- تاثیر بر عملکرد پانکراس
مدت زمان تاثیرلیراگلوتاید بر کاهش وزن
تاثیر لیراگلوتاید در چاقی و بازهی کاهش وزن بستگی به متابولیسم بدن افراد دارد. اما بهصورت کلی در حدود یکسال از زمان تزریق لیراگلوتاید برای لاغری تا 40 کیلوگرم شاهد کاهشوزن خواهیم بود. اما نکته دیگراین است که بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 ، بعد از تزریق ساکساندا در 8 هفتهی اول میانگین 4.4 درصد دچار کاهش وزن خواهند شد. همچنین افرادی که از قبل دارو مصرف میکردند، دچار کاهش وزن حدود 3.8 درصد بیشتر نسبت به بقیه افراد میشوند. در نتیجه این آمپول برای افرادی که دیابت ندارند، تاثیر بیشتری دارد.
راه های پیشگیری از حمله ی قلبی با تزریق چربی سوز
حمله قلبی با نام اختصاری MI یا Myocardial infarction هنگامی رخ میدهد که اکسیژن و خونرسانی متناسب با حجم قلب و رگها انجام نشود و خون دچار لختگی شود. در اینصورت بخشی از ماهیچهی قلب دچار انسداد میشود و در برخی موارد ممکن است به کلی از بین برود، در کل حمله قلبی بیشتر به رگهای خونی و مشکلاتش مرتبط است. زمان تشخیص این بیماری در نحوهی درمان آن بسیار تاثیر دارد چرا که اگر مواد مغذی به رگهای کرونر نرسد، ممکن است حمله قلبی به سمت سکته پیشروی پیدا کند. پس تشخیص بههنگام مشکلات قلبی و انواع دیابت در بروز این مشکل تاثیر بسزایی دارد و از مرگ نا بهنگام پیشگیری میکند.
از علل بروز حمله قلبی میتوان به کلسترول بالا، فشاربالا، ابتلا به فشار خون و انواع دیابت، همچنین مصرف دخانیات، نمک زیاد، چربیهای اشباع، سابقه ارثی و افزایش سن نیز اشاره کرد.
علائم تشخیص حمله قلبی
- احساس فشار در قسمت صدری سینه
- عرق سرد و تعرق بیش از حد
- حالت تهوع
- احساس سرگیجه
- استرس شدید
- خس خس کردن سینه
- ضربان خیلی کند یا تند قلب
- سندروم پلی کیستیک در خانمها
بعد از تشخیص این علائم توسط بیمار باید سریع به مرکز درمانی مراجعه شود و اقدامات زیر انجام شود:
گرفتن نوار قلب که وضعیت ضربان و فعالیت قلب را مشخص کند و همچنین آزمایش خون، برای سنجش سطح اکسیژن و آنزیمهای قلبی از اقدامات ثابت کادر درمانی برای تشخیص است . در مواردی به دستور پزشک آزمایشها و اقداماتی مثل اکوکاردیوگرافی، تصاویر هسته ای وآنژیوگرافی با توجه به شرایط بیمار انجام میشود.
یکی از روشهای موثر در کنترل دیابت و همچنین کاهش حملهی قلبی به جز جراحی چاقی استفاده از تزریق داروهای چربیسوز مثل لیراگلوتایید و انواع آن هست که بسیار موثر واقع شده ولو اینکه طبق تحقیقاتی که پزشکان در سراسر جهان انجام دادند، امروزه در پیشگیری از خطرات قلبی آمار بالایی اقدام به تزریق آن کردهاند. اما باید گفت هرگونه دارو و آمپول تزریقی ای برای پیشگیری مفید نیست و عدم دقت در استفاده، ممکن است علاوه بر مشکلات کنونی بدن ، عوارض جدیدی را ایجاد کنند. در ادامه مقاله به معرفی کمکاربردترین و موثرترین آنها میپردازیم.
از انواع داروهای تزریقی برای کاهش وزن میتوانیم از آمپول چربیسوز سوماتروپین، آدیتوپید ، سوز کلن نام برد که تاییدیهی موثقی از سازمان جهانی who ندارند و استفاده از آنها عوارض متعددی از جمله احساس خستگی، استعداد در ابتلاء به آنفولانزا، لرزش دست، تپش قلب، فشارخون بالا، بیخوابی شدید و در مواردی حتی منجر به مرگو میر را دارند. پس لزوما استفاده از داروهای لاغری بدون در نظر گرفتن عوارض و تاییدیه توصیه نمیشود.
مصرف لیراگلوتاید، روشی برای کنترل دیابت نوع2
مطالعات بالینی مانند LEADER نشان دادهاند که تاثیر آمپول لیراگلوتاید بر حمله قلبی میتواند خطر حوادث قلبی عروقی مانند سکته و مرگ ناشی از این نوع بیمایها را کاهش دهد. این مطالعه نشان داد که لیراگلوتاید میتواند خطر وقوع حوادث قلبی عروقی را به میزان قابل توجهی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 را هم کم کند و نقش مهمی در کنترل قند خون و کاهش وزن داشته باشد که هر دوی آنها نیز میتوانند به کاهش خطر حملات قلبی کمک کنند.
در آخر
داروهای گروه لیراگلوتاید در میان دیگر داروهای تزریقی از سلامت بیشتری برخوردارند و برای کسانیکه هدفشان کاهش وزن برای جلوگیری از بیماریهای عروقی و درمان دیابت است، راه مفیدی تلقی میشود اما در خرید و تزریق آن باید نهایت دقت را بهکار گرفت.
4 پاسخ
سلام خسته نباشید من میخواستم اسلیو معده انجام بدم اما الان با خوندن این مقاله دو دل شدم وزنمم الان 113 کیلوعه . چطور می تونم راهنمایی بگیرم ازتون؟
سلام وقت شما بخیر
شما میتونید به صفحه اصلی سایت دکترزندی مراجعه کنیدو از مشاوره استفاده کنید البته داخل سایت، هم درباره عمل اسلیو معده و هم لیراگلوتایید مقاله موجوده میتونید مطالعه کنید تصمیم بگیرید.
سلام من این مقاله تون رو خوندم اما از عوارض لیراگلوتاید چیزی نگفته بودین :/
سلام وقتتون بخیر
در اکثر موارد تزریق لیراگلوتاید هیچ عارضه جدیای به وجود نمیاره و عوارضش در برخی از افراد ممکنه سرگیجه، سردرد، راش ، قند خون پایین، از دست دادن اشتها، حالت تهوع،ناراحتی معده، اسهال باشه که در صورت بروز حتما باید به پزشک مراجعه بشه.