درود بر همه همراهان عزیز!
متاسفانه در طی هفته گذشته، همانطور که در اخبار شما خواندید که نوشته بود چند نفر بر اثر اعمال جراحی زیبایی لاغری فوت کردهاند؛ باکمال تاسف منابع خبری همچون همشهری و آن خبرنگارانی که این خبر را دنبال کردند خوب دقت نکرده بودند که عمل صورت گرفته، اصلا عمل جراحی لاغری نبوده! عمل زیبایی مثل برداشتن چربی، لایپکتومی، لایفوساکشن، لیزر لیپولیز و همهی این اعمال، جراحی زیبایی هستند و برای بیماران چاق ممنوع هستند. اما افراد به علت علاقه مندی به تناسب اندام یا به علت افسردگی در اثر وجود عارضه چاقی به عمل های این چنینی روی می آورند.
افرادی که قصد دارند عمل زیبایی لاغری انجام دهند باید دارای bmi مناسب و وزن معمولی باشند تا بتوانند جراحی زیبایی لاغری انجام دهند متاسفانه بازهم این دوستان پیگیری نکرده بودند که این بیماران همه در کلینیکهایی که چندتا از آنها استانداردهای لازم را در عمل جراحی دارند بستری شده بودند یا نه؟ و یکی از نکات مهم دیگر این است که حتی یکی از این بیماران را تعقیب نکرده بودند که آیا واقعا توسط افراد متخصص و مجرب این کار انجام شده یا نه! متاسفانه این خبر، یک خبر ناقص بوده که در اکثر جاهای معتبر هم گزارش شده و هر آدمی اگر با ذرهای منطق فکر کند با خودش میگوید که وقتی سه نفر دریک روز یا در یک بازه زمانی درجایی فوت میکنند مسلما یک جای کار مشکل داشته است و به این راحتی نباید این اخبار را قبول کرد .ولی تنها نکته مهم آن این است که آن بیمارانی که OBZT/ یا بیماری چاقی دارند اعمال جراحی همانند لایپوکتومی و لایفوساکشن و…که جزو اعمال جراحی زیبایی است ممنوع است . این بیماران باید اعمال جراحی کاهش وزن انجام بدهند بعدها اگر آماده شدند دنبال چنین اعمال جراحیای بروند.
خواهشمندم برای اینکه خودتان و دیگران را از مصیبتها و بلایای بعد از عمل جراحی نجات دهید بسیار دقت کنید که در کجا عمل میکنید به تبلیغات دقت فرماییدپایه و اساس تبلیغات باید براساس محل عمل و پزشک باشد. اینکه صفحهای وجود دارد شما در جریان اینکه آن صفحه را چه کسی مدیریت می کند! دکتر معرفی شده در آن صفحه چه کسی است؟ و در کدام بیمارستان است ؟ آیا آن بیمارستان استانداردهای لازم را دارد ! آیا دکتر استانداردهای لازم را دارد یا خیر! خواهشمندیم به علت هزینه مقرون به صرفه تر خودتان را به دردسر نیندازید.
خواهشمندیم از عزیزانی که در خبرگزاری هستند :در صورت بروز چنین عارضهای محل عمل ،نوع عمل و پزشکی که این نوع جراحی را انجام میدهد را دقیق مورد بررسی قرار دهند . و اطلاع رسانیهای درست و دارای اعتباری را در اختیار همگان قراردهند.
(فایل صوتی ذیل مربوط به این نوشتار است)
مرگ سه زن در اثر جراحی چاقی
در روز سه شنبه، 16 آبان 1402 خبر مرگ سه زن جوان در تهران همۀ ما را شوکه کرد. مرگهایی در مکانهای مشابه و در یک روزِ خاص که پای بازپرس جنایی تهران را به موضوع باز کرد. همه چیز در این ماجرا شبیه به یک پرونده جنایی است ولی گویا قضیه آنطوری نیست که به نظر میآید. تا این لحظه، هیچ ارتباطی بین این سه زن جوان پیدا نشده است به غیر از اینکه هر سۀ آنها در یک روز واحد، عملی جراحی و مرتبط با زیبایی یا لاغری داشتهاند. عملهایی متفاوت در کلینیکهای زیبایی جداگانه در تهران که همگی به مرگ بیماران ختم شدند. مرگ سه زن جوان در یک روز، آن هم در تهرانِ پایتخت، خبری نیست که به آسانی بتوان از کنار آن گذشت. البته، غمانگیز بودن این خبر و تشابه آن با داستانهای جنایی، مد نظر این نوشته نیست. آنچه که بیشتر جای تامل دارد خود ماهیت جراحیهای لاغری و زیبایی و خطراتی است که در این جراحیها وجود دارند.
پیشنهاد ویژه: یک روش کاملا موثر با کمترین عوارض برای افرادی که اضافه وزن بالایی دارند و به دنبال روش سریع و تضمینی برای کاهش وزن هستند ، انجام جراحی چاقی است که حتما باید توسط بهترین جراح چاقی در تهران انجام شود.
مقصر مرگ سه زن جوان تهرانی کیست؟
مرگ سه زن جوان تهرانی، خاطر بسیاری از شهروندان و هموطنان را مکدر کرده و این رخدادِ تقریبا همزمان، بازتاب زیادی در رسانهها داشته است. به هر حال جراحیهای زیبایی در ایران رواج زیادی دارند و چنین اتفاقاتی مردم را نگران و مضطرب خواهد کرد. سوالات زیادی در ذهن شهروندان شکل گرفته است از جمله اینکه: آیا جراحیهای زیبایی خطراتی دارند که ما از آنها بیخبر هستیم؟ آیا در ایران نظارت مناسبی بر نحوه انجام اینگونه جراحیها و تخصص جراحان زیبایی وجود دارد؟ سالانه چند نفر در ایران بر اثر انجام اینگونه جراحیها میمیرند؟ آیا آمار مشخص و مدونی درباره میزان موفقیت جراحیهای مذکور وجود دارد؟ اگر شخصی در اثر جراحی زیبایی، فوت کند چه کسی مقصر این اتفاق خواهد بود؟ آیا خانوادۀ فوت شدگان میتوانند از کلینیکها و جراحانِ خاطی شکایت کنند؟ اینها سوالاتی است که در ذهن بسیاری از شهروندان شکل گرفتهاند و نیاز است که نهادهای مسئول به این سوالات پاسخ دهند.
متاسفانه در این نوشته مجال پرداختن به تمامی سوالات فوق و بررسیِ جوانب مختلف رخداد مرگ سه زن تهرانی وجود ندارد. منتها میتوانیم به برخی از خطرات جراحیهای زیبایی اشاره کنیم تا شهروندان، هوشیارانهتر اینگونه جراحیها را انجام دهند.
رایج ترین خطرات جراحیهای زیبایی
به جای اینکه برای مرگ سه زن تهرانی، در جستجوی مقصر باشیم بیایید از این رخداد درس بگیریم. بیاموزیم که از این به بعد بدون آگاهیِ کامل در انجام اقداماتی که مستقیما با سلامتی ما در ارتباط هستند از دیگران پیروی نکنیم. جراحیهای زیبایی و لاغری عملهایی تهاجمی هستند. یعنی اینکه حتی اگر در بهترین کلینیکهای جراحی پلاستیک، چنین جراحیهایی را انجام دهید خطراتی عمومی وجود دارند که ممکن است به صورت اتفاقی برای شما رخ دهند. از جمله موارد زیر:
خطرات بیهوشی عمومی
در تحقیقاتی که در مورد مرگ سه زن تهرانی انجام شده مشخص شده که حداقل یکی از آنها به دلیل مشکلات ناشی از بیهوشی فوت کرده است. برخی از بیماران به مواد بیهوشی، آلرژی دارند و واکنشهای نامطلوب و ناخواستهای از خود نشان میدهند. دِسترس تنفسی، تغییرات فشار خون، مشکلات قلبی و سکته ها جزو این واکنشهای نامطلوب احتمالی هستند که متاسفانه گاها به کما و حتی مرگ افراد ختم میشوند.
خطرات ناشی از بیهوشی عمومی جزو رایجترین خطرات جراحیهای زیبایی هستند
خطر خونریزی (هماتوم)
در حین جراحیهای زیبایی نیز مانند هر نوع جراحی دیگر، ممکن است بسته به تکنیک جراحی، خونریزیهایی رخ دهند. برخی افراد به دلیل فیزیولوژی منحصر به فرد خود ممکن است بیشتر مستعد خونریزی های حین جراحی باشند. عواملی مانند سن، سلامت کلی بدن و برخی از شرایط پزشکی نیز میتوانند خطرات خونریزیهای حین جراحی را بیشتر کرده و حتی منجر به مرگ بیماران شوند.
خطرات بعد از جراحیهای زیبایی و لاغری
الزاما تمامی مرگ و میرهای ناشی از جراحیهای زیبایی و لاغری مانند مرگ سه زن تهرانی در اتاقهای عمل اتفاق نمیافتند. بیماران در بسیاری از موارد به دلیل عوارض بعدیِ جراحیهای زیبایی فوت میکنند. مثلا عفونتهای بعد از جراحی از جمله مواردی هستند که میتوانند منجر به فوت برخی از بیماران شوند. گاهی نیز لختههای خونی که بعد از جراحی ایجاد میشوند وارد جریان خون شده و سبب سکته و مرگ میشوند. اگر چه سکتههای بعد از جراحیهای پلاستیک، رخدادهایی نسبتا نادر هستند ولی به هر حال جزو خطرات بالقوه مرتبط با جراحی پلاستیک محسوب میشوند. این خطرات میتوانند در حین یا بعد از عمل رخ دهند و وقوع آنها به عوامل مختلفی نسبت داده میشود.