ارتباط مرگ رضا داوودنژاد و عمل بای پس روده

رضا داوودنژاد ۱۳۵۹-۱۴۰۳

مرگ رضا داوودنژاد، بازیگر توانمند و خوشنام سینما و تلویزیون ایران، غروب سیزدهمین روز سال نو را برای خیلی از ایرانیان بسیار غم‌انگیز و دلگیر کرد.

مرگ رضا داوودنژاد در غروب سیزدهمین روز سال ۱۴۰۳ اعلام شد. او سال‌ها با عوارض عمل بای‌پس روده درگیر بود.

مرگ رضا داوودنژاد بر اثر عوارض عمل بای‌پس روده

این چهره هنرمند سال‌ها پیش به دلیل اضافه وزن زیاد تن به جراحی بای‌پس روده داد و سال‌های بعد از آن را با عوارض این عمل منسوخ شده گذراند. در این عمل، جراح به معده کاری ندارد بلکه قسمت زیادی از روده را از مدار خارج می‌کند. یعنی روده از بدن خارج نمی‌شود اما جلوی ورود غذا به آن گرفته شده و جذب آن را کم می‌کند.

روش‌های سوء جذبی مشکلات عدیده‌ای به همراه دارند که حتماً باید در نظر گرفته بشوند. عمل بای‌پس روده نیز به همین دلیل منسوخ شده است و نیاز به مراقبت شدید دارد؛ همچنین در صورتی که بیمار ضعف و عوارض شدیدی داشته باشد نیاز است که وضعیت روده به قبل از عمل بازگردانده شود. از جمله این عوارض این عمل، نارسایی کبد است که چند سال پیش رضا داوودنژاد را مجبور به پیوند کبد در شیراز کرد.

در سال‌های اخیر اخباری مبنی بر نوسان سلامتی این هنرمند محبوب شنیده می‌شد که هر بار با خبر مثبت بهبودی و مرخصی از بیمارستان خاتمه می‌یافت اما تقریباً از یک ماه پیش اخباری منتشر شد از رو به وخامت رفتن سلامتی مرحوم رضا داوودنژاد که همگی حاکی از همان مشکل چندین ساله یعنی نارسایی کبد و پیشرفت عفونت‌ها بودند. نکته مهم این است که عمل‌های سو جذبی باید با دقت زیادی انجام شوند. در ادامه توضیحات بیشتر دکتر زندی را مشاهده کنید.

 

دلایل عدم محبوبیت عمل بای پس روده:

عمل بای‌پس روده به طور کامل منسوخ نشده، اما به دلیل وجود روش‌های جدیدتر و کم‌عارضه‌تر، محبوبیت خود را از دست داده است.

  • عوارض جانبی: مانند کمبود مواد مغذی، ریزش مو، پوکی استخوان، زخم معده، انسداد روده و سنگ کلیه
  • دوره نقاهت طولانی: دوره نقاهت طولانی‌تر نسبت به سایر عمل‌های لاغری مانند اسلیو معده
  • نیاز به مراقبت‌های دائم: نظارت مکرر بیمار توسط پزشک و نیاز به رعایت رژیم غذایی و استفاده از مکمل‌های خاص به صورت طولانی و دائم

روش‌های جایگزین:

  • عمل اسلیو معده: در این عمل معده را به دو قسمت تقسیم می‌کنند و حجم آن را به طور قابل توجهی کاهش می‌دهند. این عمل عوارض جانبی کمتری نسبت به عمل بای پس روده دارد و دوره نقاهت آن نیز کوتاه‌تر است و کمک می‌کند به سرعتی معقول وزن فرد کاهش یابد و بعد از رسیدن به عدد مورد نظر ثابت بماند.
  • عمل بای‌پس معده: این عمل روشی جدیدتر از بای پس روده است که با کمترین میزان تهاجم انجام می‌شود، عوارض جانبی کمتری دارد و به سرعت منجر به کاهش وزن می‌شود.

 

مشورت با پزشک:

انتخاب روش مناسب برای جراحی لاغری به عوامل مختلفی مانند شاخص توده بدنی، وضعیت سلامتی و ترجیحات شخصی بیمار بستگی دارد. قبل از تصمیم‌گیری برای انجام هرگونه عمل چاقی ، حتماً با یک جراح چاقی مجرب مشورت کنید تا اطلاعات کامل راجع به این عمل و روش‌های جایگزین را آن به دست آورید و پیش از تصمیم گیری تمام جوانب را به کمک و راهنمایی پزشک بررسی کنید.

کلام آخر

در این مطلب سعی شد به صورت مختصر و مفید به ارتباط مرگ رضا داوودنژاد و عوارض عمل بای‌پس روده اشاره شود. عملی که به دلیل عوارض یاد شده منسوخ شده است و روش‌های جایگزین بهتری به جای آن به کار برده می‌شود. اما این نکته‌ی مهم باید همواره در ذهن کسانی باشد که می‌خواهند جراحی چاقی انجام دهند. مهم نیست چه کدام روش جراحی را انتخاب می‌کنید مهم این است که پس از عمل مراقبت‌های لازم را با دقت و توجه انجام دهید و بیش از پیش به سلامت و رژیم غذایی خود توجه کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منتخب بهترین مقالات دکتر زندی
محبوب ترین مقالات
خواص جادویی گزنه برای لاغری
روش های لاغری

خواص جادویی گزنه برای لاغری

خواص جادویی گزنه برای لاغری، این گیاه خارپشتی که شاید بیشتر به عنوان یک گیاه آزاردهنده شناخته شود، در واقع دارای خواص شگفت‌انگیزی است که

مطالعه مقاله
فرم رزرو نوبت