جراحی چاقی چیست؟

امروزه چاقی به عنوان یکی از بزرگ‌ترین مشکلات مرتبط با سلامتی در سراسر دنیا مطرح بوده و یک پنجم از جمعیت جهان درگیر آن می‌باشند.چاقی و اضافه وزن یک اختلال متابولیک بوده و زمینه ساز بسیاری از بیماری ها از جمله دیابت نوع 2 و برخی سرطان ها و مشکلات قلبی و عروقی و… می‌باشند.

افراد با شاخص توده بدنی (BMI) بیشتر از 30 به بیماری چاقی مبتلا بوده و در نتیجه تلاش برای ابداع روش‎‌های مختلف در جهت کمک به درمان این افراد یکی از اهداف علم پزشکی می‌باشد.

قطعا شماهم از جمله کسانی هستید که روش‌های مختلف لاغری مثل رژیم‌های متعدد یا ورزش‌های مختلف را برای کاهش وزن و رهایی از چاقی امتحان کرده اید.

فرد چاق

این روش‌ها از ساده‌ترین و متداول‌ترین متد‌های کاهش وزن و لاغری است اما در مواردی به دلیل شرایط خاص و بیماری‌های زمینه‌ای برای برخی از افراد پاسخگو نیست. در این زمینه جراحی‌های چاقی هستند که پاسخ مناسب حل مشکل چاقی می‌باشند.

مشاهده نمونه جراحی های اسلیو معده

انواع جراحی های چاقی چیست؟

جراحی چاقی یا لاغری شامل انواع مختلفی می‌باشد که از مهمترین روش‌های آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • جراحی باندینگ معده
  • جراحی بای پس معده
  • جراحی اسلیو معده

که جراحی اسلیو و جراحی بای پس از متداول‌ترین و به روز‌ترین روش‌های عمل چاقی می‌باشند. هر یک از روش‌های گفته شده مزایای خاصی را دارا می‌باشند که با توجه به شرایط شما، در مشاوره پیش از جراحی و با بررسی دقیق ویژگی‌های منحصر به فرد شما توسط جراح، بهترین شیوه به شما پیشنهاد خواهد شد. در ادامه‌ی مطلب دکتر زندی بهترین جراح لاغری در تهران، توضیحات تکمیلی برای مراقبت پس از جراحی داده‌اند.

توضیحات دکتر زندی در مورد جراحی چاقی

روی دیگری از زندگی را برای شما به ارمغان می‌آوریم

تجربه برخی از مراجعه کنندگان درباره عمل جراحی چاقی در کنار دکتر عبدالله زندی

پخش ویدیو
پخش ویدیو
پخش ویدیو

جراحی چاقی موضعی چیست؟​

انواع جراحی چاقی به صورت کلی شامل جراحی‌های چاقی موضعی و جراحی‌های غیرموضعی می‌باشند.

جراحی‌های موضعی مربوط به لاغری در یک بخش خاص بدن مثل جراحی لاغری صورت، شکم، پهلو و… می‌باشند که شامل خارج سازی چربی به وسیله دستگاه از نقطه مورد نظر و یا جراحی ترمیمی ناحیه مورد نظر می‌باشد. این نوع جراحی‌ها به صورت مثال شامل جراحی لیپوماتیک و جراحی‌های ابدومینو پلاستی می‌شود.

جراحی‌های غیر موضعی در افرادی انجام میشوند که به بیماری چاقی مبتلا بوده و اضافه وزن مفرط دارند . این نوع جراحی‌ها شامل جراحی‌های تغییر آناتومیکی دستگاه گوارش می‌شوند که موجب شروع روند کاهش وزن می‌شود.جراحی چاقی برای آن دسته از افرادی که با چاقی به عنوان یک بیماری در جدال هستند یک تغییر سرنوشت ساز در زندگی است. علاوه بر تغییرات مهم ظاهری و افزایش اعتماد به نفس (یک فرد چاق که ناراحت وخجالتی بوده و در کنار آن یک فرد فیت با روی گشاده و خوشحال) در فرد، یک روش مناسب برای کاهش وزن در مدت زمان کوتاه است.

جراحی چاقی مناسب چه کسانی است؟

به طور کلی افرادی که شاخص توده بدنی(BMI) بالای 35 و یا بیش از 45 کیلوگرم اضافه وزن دارند ، کاندیدای مناسبی برای جراحی چاقی می‌باشند. به علاوه افراد با شاخص توده بدنی(BMI) بین 30 تا 35 که مبتلا به دیابت نوع 2 ، آپنه خواب و بیماری‌های قلبی و عروقی بوده نیز از انجام عمل چاقی سود بالایی می‌برند.

مزایا و فواید جراحی چاقی چیست؟

جراحی چاقی برای آن دسته از افرادی که با چاقی به عنوان یک بیماری در جدال هستند یک تغییر سرنوشت‌ساز در زندگی است. علاوه بر تغییرات مهم ظاهری و افزایش اعتماد‌به‌نفس، با توجه به اینکه چاقی می‌تواند نقش منفی در عزت نفس افراد داشته باشد و افراد چاق ممکن است در معرض تبعیض، تمسخر و آزار و اذیت قرار بگیرند، این جراحی یک روش مناسب برای کاهش وزن در مدت زمان کوتاه است.

این روش گزینه مناسبی برای افرادی است که مدت طولانی برای لاغری تلاش کرده و ناامید شده اند. همچنین باعث بهبود عملکرد قلبی و تنفسی و بهبود کنترل قند و کاهش دردهای مفصلی ناشی از وزن بالا در افراد دارای اضافه وزن می‌شود.

علاوه بر آن بر اساس تحقیقات اخیر جراحی چاقی در درمان ناباروری در افراد مبتلا به چاقی و اضافه وزن سودمند بوده و موجب افزایش شانس باروری در این افراد خواهد شد.

استفاده از روش‌های نوین جراحی نظیر لاپاراسکوپی موجب شده که به واسطه این روش ها میزان دوره نقاهت بعد از عمل در افراد کوتاه بوده و افراد به فاصله 2تا 4 هفته به سطح فعالیت سابق خود بازگردند .همچنین استفاده از این روش ها از نظر زیبایی شناختی کمترین میزان اسکار و جای گذاری بخیه را به همراه دارد.

فرد چاق

جراحی چاقی چگونه باعث کاهش وزن میشود؟

جراحی‌های چاقی بسته به نوع جراحی با مکانسیم‌های مختلف ناشی از تغییرات آناتومیک دستگاه گوارش باعث کاهش وزن می‌شوند. کاهش حجم معده موجب کاهش میزان غذای دریافتی و سیری زودرس شده و باعث کاهش وزن فرد خواهد شد. همچنین بای پس بخش از روده موجب کاهش میزان جذب کالری دریافتی و به دنبال آن لاغری خواهد شد.

به صورت کلی با برداشتن بخشی از معده و به دنبال آن تغییرات هورمونی ناشی از آن و تاثیر بر سایر بخشهای بدن موجب سیری زودرس شده که کاهش غذای دریافتی و کاهش وزن رابه دنبال دارد.

فرد چاق
فرد چاق

هزینه جراحی چاقی چقدر است؟

هزینه انجام جراحی‌های چاقی به فاکتور‌های متعددی بستگی دارد.

از جمله این موارد میشود به بیمه درمانی پایه و تکمیلی شما اشاره کرد.همچنین نوع عمل نیز از عوامل مهم تعیین هزینه می‌باشد.

از آن جایی که جراحی، نتیجه و عوارض آن با کیفیت مواد مصرفی و مهارت جراح ارتباط مستقیم دارد، لذا استفاده از بهترین متریال و وسایل یکی از مهمترین فاکتورها در تعیین هزینه‌های عمل می‌باشد.

با توجه به کمبود تجهیزات باکیفیت، بسیاری از افراد برای کاهش هزینه‌ها، اقدام به استفاده از ادوات چینی و بی‌کیفیت کرده‌اند.ما در تلاشیم تا با به‌کارگیری به‌روزترین تجهیزات و مواد از معتبرترین برندهای آمریکایی و اروپایی، در کنار تجربه و مهارت بالای جراحان مجرب خود، بهترین نتیجه را برای شما رقم بزنیم.

آیا عمل لاغری امکان بازگشت دارد؟

جراحی لاغری به روش اسلیو معده به‌عنوان جدیدترین روش جراحی لاغری شناخته می‌شود. در این روش بر خلاف عمل بای پس، بخش عمده‌ای از معده فرد برداشته خواهد شد.

یکی از نگرانی‌های افراد، ایجاد استپ وزنی پس از عمل است. در این زمان کاهش وزن فرد متوقف می‌شود و حتی ممکن است در برخی از مواقع چند کیلویی نیز چاق شود. البته خبر خوب این است که بیش از 80 درصد افراد پس از عمل به‌هیچ‌وجه استپ وزنی را تجربه نخواهند کرد.

 20 درصد باقی‌مانده به دلایلی همچون عدم رعایت رژیم غذایی توصیه شده، نداشتن تحرک کافی و برخی از مسائل روان‌شناختی دچار استپ وزنی می‌شوند. این افراد با رعایت نکات توصیه شده از سوی پزشک هیچ‌گونه مشکلی نخواهند داشت؛ پس به‌طورکلی می‌توان گفت که عمل جراحی لاغری یک روش مطمئن برای کاهش وزن است.

البته در بسیاری از مواقع این 20 درصد نیاز به جراحی دوباره ندارند. آن‌ها با مراجعه به پزشک و پیروی‌کردن از توصیه‌های مجدد وی، دوباره شاهد کاهش وزن خواهند بود؛ بنابراین نباید استرس و نگرانی به خود راه دهند.

زمانی می‌توان گفت عمل جراحی لاغری موفقیت‌آمیز بوده است که فرد پس از عمل و به‌مرور بیش از 50 درصد کاهش وزن را تجربه کند. یک متخصص باتجربه علاوه بر توجه به کاهش وزن باید جراحی را به‌گونه‌ای انجام دهد که کیفیت زندگی فرد را ارتقا دهد.

آیا عمل لاغری امکان بازگشت دارد؟
سوالات متداول

در رابطه با این مسیله باید گفت با توجه به نوع بیمه پایه و تکمیلی شما و همچنین میزان چاقی یا عوارض آن که شما را درگیر نموده می‌توان گفت در شرایطی هزینه ها توسط بیمه ها پرداخت می‌شود.

جراح مناسب برای انجام عمل چاقی باید مهارت مورد نظر در این جراحی را داشته باشد.

انجام جراحی های دستگاه گوارش به تعداد قابل قبول در سال و سابقه درخشان در جراحی های انجام شده و پایین بودن میزان عوارض بعد از عمل نیز از دیگر ویژگی های جراح معتبر می باشد.

به علاوه استفاده از بهترین مواد و وسایل در انجام جراحی یکی از مهمترین ویژگی های جراح خوب است.

مانند هر جراحی دیگری جراحی چاقی نیز دارای ریسک و احتمالات عوارض بعد از عمل می باشد.

اما بیشتر این عوارض قابل کنترل می‌باشند. بهره‌گیری از متداول‌ترین روش های روز دنیا و استفاده از روش لاپاراسکوپی که کمترین میزان برش جراحی را دارا است و همچنین مهارت بالای جراح، استفاده از بهترین مواد و رعایت توصیه های بعد از عمل، عوارض را به حدالقل خواهد رساند.

در پاسخ به این سوال باید گفته بله!!! چاقی و اضافه وزن یک بیماری متابولیک است که در آن سوخت وساز  بدن فرد کم بوده و در نتیجه قسمت اعظم کالری دریافتی تبدیل به چربی ذخیره ای می شود.با انجام جراحی چاقی علاوه به کم کردن کالری دریافتی و میزان جذب آن تغییرات هورمونی نیز موجب افزایش سوخت و ساز شده که باعث کاهش وزن میشود.

بعد از جراحی و ترخیص از بیمارستان تا مدتی مصرف غذا به شکل مایعات بوده و سپس مصرف جامدات نیز مجاز میشود. به صورت کلی تغییر عادات غذایی به مقدار محدود بعد از جراحی وجود دارد اما باید به این موضوع با نگرش مثبت در جهت تغییرات نگریست چرا که این تغییرات بیش از حد سخت نبوده و بعد از مدتی برای فرد عادی خواهد شد.

پیش از جراحی نیاز به گروهی از اقدامات شامل برخی آزمایشات خون ، انجام مشاوره با متخصص قلب و بیهوشی و همچنین یک سری آمادگی های مورد نیاز تغذیه ای چند روز پیش از جراحی می باشد.

به صورت کلی ممانعتی برای بارداری برای فردی که جراحی چاقی داشته وجود ندارد. بعد از انجام جراحی بین 12تا 18 ماه فرصت نیاز است تا فرد بتواند برای بارداری اقدام کند.

بعد از جراحی می بایست از داروهای کنترل کننده اسید معده مثل امپرازول یا پنتوپرازول به صورت موقت استفاده کرد. بعلاوه استفاده از کلسیم و مولتی ویتامین ها نیز برای جلوگیری از ابتلا به کمبود ویتامین توصیه می شود.

بله جراحی چاقی در درمان دیابت نوع نقش بسیار پررنگی دارد.

خطر جراحی چاقی با روش های جدید بسیار کم و در حد جراحی کیسه صفرا می باشد.

با توجه به استفاده از روش جدید فقط 3تا 5 سوراخ بسیار کوچک وجود دارد که اثر بخیه ها به احتمال قوی از بین خواهند رفت.

دوره نقاهت در جراحی چاقی با متد جدید بسیار کوتاه بوده و بعد از2 هفته فعالیت‌های سبک قابل انجام می‌باشند.

امروزه 2 نوع از جراحی های چاقی بیشترین کاردبرد را دارند.جراحی اسلیو معده و جراحی بای پس معده.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم رزرو نوبت